Blaga: Oprea îndeplinește condițiile de a fi premier interimar

| 23 iun, 14:19

Copreședintele PNL Vasile Blaga a afirmat marți că Gabriel Oprea îndeplinește condițiile de a fi premier interimar, însă a arătat că interimatul este pentru o perioadă de 45 de zile.

"Au fost îndeplinite condițiile cerute de președinte, respectiv analizele medicale ale premierului. Domnul Oprea este și viceprim-ministru în funcție, votat ca atare de Parlament, asigură în acest moment și majoritatea. Deci, îndeplinea aceste condiții", a spus Blaga, la Parlament, întrebat despre poziția sa față de numirea lui Gabriel Oprea drept premier interimar.

El a precizat că, potrivit Constituției, Oprea poate îndeplini toate atribuțiile funcției de prim-ministru, dar numai pentru o perioadă de maximum 45 de zile.

"Un interimat poate dura maximum 45 de zile. După 45 de zile, Ponta nu mai este prim-ministru și, dacă nu mai avem prim-ministru, nu mai avem Guvern", a arătat liderul PNL.

Blaga nu a dorit să comenteze dacă ar fi trebuit să fie numit un alt membru al Guvernului în funcția de prim-ministru interimar, motivând că este dreptul constituțional al președintelui de a desemna pentru această poziție unul dintre membrii Cabinetului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ