Ponta: Voi solicita președintelui ca Gabriel Oprea să exercite toate atribuțiile funcției de prim ministru

| 21 iun, 15:11

Premierul Victor Ponta a anunțat, duminică, pe Facebook că îi va solicita, luni, președintelui Klaus Iohannis să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atribuțiile funcției de prim ministru.

"Mâine dimineață (luni-n.r.) voi trimite Președintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constituție, să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcției de Prim Ministru (inclusiv conducerea ședințelor de Guvern) în aceasta perioadă", scrie Ponta pe pagina de socializare.

Premierul confirmă informaţia că va fi externat duminică și anunță că în următoarele șapte zile trebuie să meargă la control și să rămână sub supraveghere medicală.

"Azi (duminică—n.r.) medicii au decis că pot fi externat. Urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente și supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie și tratamente de recuperare, înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloace medicale permanente. În maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală urmând să continui recuperarea timp de 6 luni", precizează Ponta.

Premierul mulțumește totodată atât medicilor turci cât și doctorului Ionuț Codorean "pentru atenția și profesionalismul lor".

Potrivit articolului 107 alin.3 din Constituția României, "dacă primul-ministru se află în una dintre situațiile prevăzute la articolul 106, cu excepția revocării, sau este în imposibilitate de a-și exercita atribuțiile, Președintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuțiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor, încetează dacă primul-ministru își reia activitatea în Guvern".

Alineatul 4 al art. 107 arată că "prevederile alineatului (3) se aplică în mod corespunzător și celorlalți membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ