Preda vs. Preda: Agresiune vs. Neagresiune

| 30 mar, 2014

Erau prea mulţi de Preda în PDL, evident cineva trebuia să plece. Cristian Preda, profesor universitar, politolog şi europarlamentar a luat calea şefului Băsescu şi se pare că i-a ajutat pentru că s-ar putea să prindă încă un mandat călduţ la Bruxelles.

Înainte de europarlamentare, deschizătorul de listă al PMP, Cristian Preda flutură steagul alb în solie la PDL. Profesorul Preda a propus un pact de neagresiune în timpul campaniei pentru alegerile din 25 mai, propunere întâmpinată tocmai cu agresiune de către pedelistul Cezar Preda.

Replica pedeliştilor vine în mod confuz tocmai de la veteranul democrat Cezar Preda care a lansat un atac dur la PMP. Din mincinoşi ordinari, perfizi şi canibali ai PDL nu i-a scos pe oamenii lui Băsescu. Se gândea oare profesorul Cristi Preda că efectul propunerii sale de pace va fi unul invers? Probabil că da având în vedere că pe frontul EBA – Stolojan războiul este deja deschis.

Şansele de împăcare ale celor două tabere scad pe zi ce trece. Deja se concretizează un conflic ideologic pe partea dreaptă a eşicherului politic din România. Se spune că în acelaşi spaţiu nu pot exista două ideologii concurente. Prin urmare ideologia Blaga se bate cu iedologia Băsescu. Cea mai puternică o va devora pe cea mai slabă. Este greu de spus acum cine va fi declarat câştigător dar răspunsul va fi mult mai limpede după europarlamentare.

PDL şi PMP sunt cam pe aceeaşi linie în sondajele pentru europarlamentare dar Băsescu sigur mai are câţiva aşi în PDL pe care încă un i-a pus pe masă: un Falcă, un Ostaficiuc, mai un Scripacru de la Braşov şi uite aşa întră PMP-ul în cursă.

De remarcat este însă faptul că Cezar Preda are pe undeva dreptate. PMP este un partid perfid, revopsit în culori proaspete însă populat cu nume vechi. Este un partid care face cadouri otrăvite PDL-ului. Nu este greu să observi că PMP duce o campanie împotriva PDL pentru electoratul său. În primul rând Băsescu și Udrea o atacă pe Macovei, preferata listei lui Blaga, după care în timp ce Cristi Preda își declară nostalgia față de unitatea dreptei mezina familiei Băsescu îl acuză pe Stolojan de moravuri ușoare, Stolojan, de altfel vârful de lance al listei portocalii pentru alegerile din luna mai.

Cezar Preda face ce știe mai bine. Atacă și este printre singurii care mai fac așa ceva în PDL. Cei din PDL nu își dau practic seama că cea mai mare amenințare la existența lor politică nu este PSD ci chiar PMP-ul lui Udrea și Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ