Garda lui Iohannis – o adunătură de mincinoși

| 25 sep, 2014

Pentru că nu își găsea loc altundeva în echipa de campanie a lui Klaus Iohannis, Cezar Preda s-a înscris în departamentul de propagandă și manipulare. Deputatul PDL a lansat, miercuri, niște acuzații, pe cât de josnice, pe atât de ușor de demontat, la adresa lui Victor Ponta, referitoare la efectuarea stagiului militar.

Să începem cu minciuna ordinară a domnului Preda. Acesta a afirmat, miercuri, într-o conferință de presă, că Victor Ponta ar fi “fugit zece ani de armată”, că era căutat să fie luat în armată, iar el “era prin gară pe la Paris”.

O simplă căutare pe Google arată că Victor Ponta și-a efectuat stagiul militar în garnizoana Lugoj, la unitatea militară numărul 01428, de pe strada Timișoarei, în perioada 1995-1996, adică fix după ce a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București, în anul 1995. Pe lângă faptul că acestea sunt informații publice, Victor Ponta a vorbit în emisiuni televizate și a postat o fotografie din perioada petrecută în armată. În niciun moment premierul nu a încercat să se sustragă de la această etapă.

Este inacceptabil din partea lui Cezar Preda să facă asemenea acuzații la adresa premierului care a făcut cel mai mult pentru Armată în ultimii 10 ani. Ca prim-ministru, Victor Ponta a majorat pensiile militarilor, care fuseseră tăiate de către guvernarea susținută de domnul Preda, a crescut constant, în ultimii doi ani, alocările bugetare pentru Apărare, a dat semnale importante cu privire la respectul statului român pentru Armată și a întărit angajamentele internaționale ale României, în mod special în calitate de stat membru al NATO.

Nu vă este rușine, domnule Preda, să spuneți așa gogomănii, când dumneavoastră, în urmă cu puțini ani, îi suflați în ciorbă lui Boc în timp ce el tuna și fulgera împotriva “pensiilor nesimțite” ale militarilor? De ce vă legați tocmai de subiectul Armatei, știind că guvernele voastre, ale lui Băsescu și PDL, nu au făcut altceva decât să umilească personalul militar?

Probabil dumneavoastră nu vă plac informațiile publice, ușor verificabile. Dumneavoastră, domnule Cezar Preda, vă plac mai mult documentele în unic exemplar, care pot fi făcute ușor să dispară în vâlvătăie, nu-i așa? Să vorbim puțin și despre trecutul dumneavoastră, domnule Preda. Cum explicați documentul primit de MAI în 1997, din care reiese că ați fost implicat, în anul 1990, în distrugerea unei arhive a Partidului Comunist Român, conținând actele cu informații despre organizaţiile din teritoriu ale PCR? Cum explicați faptul că șefa Direcţiei Judeţene Buzău a Arhivelor Naţionale, doamna profesor Constanţa Tănase, vă nominalizează pe dumneavoastră în chestiunea distrugerii arhivei create de Comitetul județean PCR Buzău din perioada 1945-1980? Este oare o întâmplare, domnule Preda, faptul că în același an, 1990, dumneavoastră ați devenit primarul Buzăului?

Nu știu ce fel de inginer ați fost, domnule Preda, tind să cred că vă ocupați de inginerii politice și de propagandă, dar știu sigur că nu cunoașteți aceeași Armată pe care o cunosc majoritatea românilor. Armata nu înseamnă să asculți ordinele și să dai foc la documente, ci înseamnă să pui patria mai presus de tine și să te sacrifici pentru ea. Or, dumneavoastră nu ați făcut niciodată asta. Dumneavoastră, domnule Preda, doar ați profitat de diversele instituții ale țării pe unde v-ați perindat după 1989 și le-ați batjocorit atunci când nu mai aveați nimic de câștigat de pe urma lor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ