Cezar Preda pune degetul pe rană: Băsescu - groparul dreptei

| 29 apr, 2014

Atacurile constante ale preşedintelui României la adresa fostului său partid de suflet, cât şi remarcile zeflemitoare la adresa candidatului PDL la preşedinţie, Cătălin Predoiu, au creat terenul imposibil pentru unificarea forţelor de dreapta.

A început campania electorală, iar nervii par a fi întinşi la maxim în tabăra portocaliilor. Data de 25 mai se apropie cu paşi repezi, iar PDL-iştilor începe să le fugă pământul de sub picioare, în condiţiile în care partidul nu creşte în sondaje, iar PMP începe să-i sufle amenințător în ceafă.

Ce-i drept, e frustrant să vezi cum Mişcarea Populară creşte pe seama activului tău de partid. Sau mai bine spus, a fostului tău activ de partid. În acest context, nu este deloc întâmplătoare răbufnirea PDL-istului Cezar Preda la adresa fostului său coleg Gabriel Berca, actualmente membru “marcant” al Partidului Mişcarea Populară.

Cezar Preda, deputat PDL şi de altfel unul din liderii partidului, a declarat în cadrul unei dispute pe care a avut-o la România TV cu Gabriel Berca, că partidele de dreapta ar fi fost astăzi unite, dacă nu ar fi fost Traian Băsescu.

“Eu vreau să va spun că dacă nu era Traian Băsescu, partidele de dreapta ar fi fost unite.(…) Iar ca să aibă dreapta câştig de cauză, eu cred, şi e prima dată când spun aici, eu cred că trebuie să facem un tandem preşedinte-premier”, a spus Cezar Preda. Întrebarea este cine premier și cine președinte ?

Gura păcătosului adevăr grăieşte, căci vorbele lui Cezar Preda exprimă totuşi o realitate. Divizarea dreptei a început, paradoxal, cu Traian Băsescu. A început chiar din seara zilei de 23 martie 2013, când supărat nevoie mare, preşedintele a ieşit în faimoasa sa ieşire “de la perdeluţă”, anunţând că-şi ia adio de la PDL. Supărarea lui Traian Băsescu se lega atunci în mod firesc de înfrângerea Elenei Udrea la alegerile interne ale PDL.

Practic, toată construcţia ulterioară a Mişcării Populare a avut o singură justificare: crearea unui partid pentru Elena Udrea. Aşa a luat naştere PMP, un partid de “traseişti”, un partid “compus din oameni care nu şi-au găsit locul în PDL, adunaţi cu arcanul, indiferent care a fost parcursul lor politic şi profesional în ultimii 2-3 ani”. Vorbele îi aparţin preşedintelui PDL, Vasile Blaga.

Totodată, atacurile constante ale preşedintelui României la adresa fostului său partid de suflet, cât şi remarcile zeflemitoare la adresa candidatului PDL la preşedinţie, Cătălin Predoiu, au creat terenul imposibil pentru unificarea forţelor de dreapta.

Nu în ultimul rând, ambiţia lui Băsescu de a o impune drept prezidenţiabil pe Elena Udrea a făcut să-i îndepărteaze şi pe alţi foşti aliaţi ai preşedintelui. Soldat fidel al Cotroceniului, Mihai Răzvan Ungureanu a fost lăsat din braţe de Traian Băsescu după “scandalul unguentului şi al vitei Kobe”. Ungureanu nu s-a înţeles niciodată cu Elena Udrea, prin urmare fostul premier şi şef al SIE a fost lăsat să se joace singur, cu un partid de buzunar.

După ce a provocat răni profunde societăţii româneşti, Traian Băsescu se mai poate lăuda, după zece ani de mandat, că lasă în urmă o dreapta divizată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 apr, 2014
Ducu
Oameni mici in gandire se numesc ,,mitici".......
@ elefe : Nu degeba oameni de tipul tau ii numea Caragiale ,,mitici" !! Esti vre-un ciumete rosu ??? S-au poate ,,vuvuzeaua Varanului.
29 apr, 2014
fan Sultanescu
metaforic,Basescu poate fi "groparul" dreptei
am o propunere pentru slujba:preotul Sarbu,senator PSD si tatal Dacianei...
se pricepe si la vanatoare...
poate chiar reuseste sa "ucida" dreapta...
impreuna cu fostul prim vanator al tarii:A.Nastase
daca mai au potenta..
29 apr, 2014
eleefe
basismul asta...
Omul are dreptate dar tu cum esti un basist inrait,te iei de el.Bata-va sa va bata de basisti nenorociti...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ