BEC a prezentat macheta buletinului de vot care va fi folosit la alegerile pentru Parlamentul European

| 29 apr, 2014

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a prezentat, într-o conferinţă de presă, macheta buletinului de vot ce va fi folosit la alegerile europarlamentare din 25 mai, pe buletin fiind înscrise partidele în ordinea tragerii la sorţi, urmate de candidaţii independenţi, în ordinea depunerii candidaturilor

Listele de candidaţi depuse de fiecare partid sau alianţă sunt înscrise în buletinele de vot în chenare care au în colţul din dreapta sus sigla formaţiunii politice sau a alianţei electorale.

După deschiderea buletinului de vot, pe prima pagină figurează, în ordine, listele de candidaţi propuse de PDL, PMP, UDMR, Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC.

Patru formaţiuni sunt înscrise şi pe următoarea pagină a buletinului de vot: PNL, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale.

Pe pagina a treia figurează candidaţii propuşi de Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Forţa Civică, Partidul Ecologist Român.

Pagina următoare cuprinde trei formaţiuni politice: Partidul Alternativa Socialistă, PNŢCD şi PPDD.

Următoarea pagină inscripţionată a buletinului de vot cuprinde numele candidaţilor independenţi, în această ordine: Georgiana Corina Ungureanu, Constantin Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăeanu.

"Astăzi, 29 aprilie 2014, în conformitate cu prevederile art. 42, alin. 3 din Legea 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, a fost prezentată macheta buletinului de vot ce va fi folosit la alegerile pentru membrii din România pentru PE, care vor avea loc în data de 25 mai. Macheta a fost prezentată atât membrilor BEC, cât şi delegaţilor împuterniciţi ai partidelor politice şi candidaţilor independenţi ", a precizat, în conferinţa de presă, Marian Muhuleţ.

Muhuleţ le-a prezentat jurnaliştilor macheta buletinului de vot, arătând că partidele care au candidaţi pentru PE sunt înscrise pe acest buletin de vot în ordinea tragerii la sorţi.

Potrivit deciziei BEC, buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare din 25 mai va avea opt pagini A4.

Muhuleţ a precizat că următoarea şedinţă a BEC va loc luni în 5 mai.

Biroul Electoral Central a stabilit în 17 aprilie ordinea partidelor pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare. Astfel, PDL ocupă prima poziţie pe buletinele de vot, pe poziţia a doua este PMP, urmat de UDMR, PSD-UNPR-PC şi PNL, potrivit tragerii la sorţi făcute de către preşedintele BEC, Florentin Sorin Drăguţ, pentru stabilirea ordinii formaţiunilor.

Tragerea la sorţi a fost în două etape, în prima fiind incluse partidele care au deja reprezentanţi în Parlamentul European. Astfel, prima poziţie pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare va fi ocupată de PDL, a doua poziţie de PMP, iar a treia de către UDMR.

Alianţa electorală PSD-UNPR-PC ocupă poziţia a patra pe buletinele de vot, PNL poziţia a cincea, iar PRM a şasea.

A doua etapă a s-a referit la partidele politice care au candidaţi la alegerile europarlamentare, dar nu au membri în acest moment în Parlamentul European. Astfel, poziţia şapte pe buletinele de vot va fi ocupată de Alianţa Naţională a Agricultorilor, poziţia a opta de Partidul Dreptăţii Sociale, iar poziţia a noua de Partidul Noua Republică.

Partidul Verde ocupă poziţia a zecea pe buletinele de vot, iar Partidul Forţa Civică poziţia a unsprezecea. Următoarele poziţii sunt ocupate de Partidul Ecologist Român - poziţia 12, Partidul Alternativa Socialistă - 13, PNŢCD - 14 şi Partidul Poporului Dan Diaconescu - 15.

După extragerile făcute de preşedintele BEC, acesta a precizat că următoarele locuri de pe buletinele de vot vor fi ocupate de candidaţii independenţi care s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare, în ordinea depunerii acestor candidaturi.

Poziţia 16 de pe buletinele de vot este ocupată de Georgiana Corina Ungureanu, urmată de Constantin Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăianu, conform Mediafax.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ