Dan Şova: Liberalii sunt şantajaţi de Băsescu să preia propaganda rusească pe tema 'agentului acoperit'

| 25 sep, 2014

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, susţine că liberalii sunt şantajaţi de preşedintele Traian Băsescu să preia propaganda rusească pe tema 'agentului acoperit'.

'Pe data de 10 decembrie 2012, a doua zi după alegerile parlamentare, publicaţia Vocea Rusiei a anunţat, mai mult sub forma unui sfat prietenesc, faptul că preşedintele Traian Băsescu ar putea să încerce provocarea unui scandal pe tema 'agentului acoperit' pentru a-l ataca pe Victor Ponta. Practic, preşedintele a fost sfătuit de portavocea propagandei ruseşti să promoveze o astfel de temă falsă. Ce vedem astăzi? Vedem că Traian Băsescu a apelat fix la această strategie înainte de alegerile prezidenţiale, fiind susţinut în primul rând de Klaus Iohannis şi apropiaţii săi portocalii. Putem spune în acest moment că aceştia s-au dat de partea ruşilor? Cert este că Iohannis a declarat recent că România ar trebui să-şi refacă relaţia cu Rusia şi că nu vede cu ochi buni demersurile făcute în ideea obţinerii independenţei energetice de către ţara noastră'', afirmă social-democratul într-o declaraţie.

Şova se întreabă de ce, dacă au fost lansate la momentul respectiv astfel de suspiciuni la adresa lui Victor Ponta, 'niciun liberal nu le-a luat în seamă şi nu a reacţionat'?

''Poate pentru că atunci nu erau şantajaţi de portocalii. Acum vedem liberali precum Ludovic Orban care se trezesc să vorbească pe baza unor speculaţii lansate de goarne portocalii şi care promovează mesajele propagandei ruseşti, iar Klaus Iohannis preia diversiunile Rusiei prin alianţa tăcută cu Traian Băsescu. Oare cât de departe merge această relaţie, dacă ne gândim şi la faptul că familia Băsescu a făcut afaceri cu Gazprom?'', adaugă purtătorul de cuvânt al PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ