Dan Voiculescu, un nou apel la CNSAS de a-l chema în instanţă pe Băsescu în dosarul colaborării cu Securitatea

| 25 sep, 2014

Dan Voiculescu a atacat în instanţă decizia CNSAS care stabilea că preşedintele Traian Băsescu nu a colaborat cu fosta Securitate şi a reuşit să-i convingă pe judecători să-l introducă pe şeful statului ca parte în acest dosar, informează România TV.

Traian Băsescu are calitatea de pârât şi primul termen în acest caz a fost stabilit pe 15 octombrie. Procesul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe 15 octombrie va avea o cameră de consiliu, fără accesul publicului şi al părţilor implicate în dosar, în care se va decide cum va decurge procesul şi dacă Traian Băsescu va fi chemat la proces, potrivit RomâniaTv.net.

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu (67 de ani), a contestat, în martie 2014, la Curtea de Apel Bucuresti adeverinta de necolaborare 2584/22 octombrie 2013, act prin care CNSAS a stabilit, pentru a patra oara, ca presedintele Romaniei, Traian Basescu (62 de ani), nu a fost lucrator sau colaborator al fostei Securitati.

Dan Voiculescu a pierdut de trei ori la rand procesele cu CNSAS, iar magistratii au stabilit definitiv si irevocabil ca el a fost colaborator al Securitatii comuniste, sub numele de cod "Felix".

Voiculescu cere judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti anularea adeverintei de necolaborare 2584/22 octombrie 2013. Este vorba de actul prin care CNSAS a stabilit, pentru a patra oara, ca presedintele Romaniei, Traian Basescu (62 de ani), nu a fost lucrator sau colaborator al fostei Securitati.

Decizia a fost data dupa consultarea notelor atribuite acestuia privind activitatea profesionala in anii 1987-1989. In acea perioada, Basescu a fost sef al Agentiei Navrom din Anvers.

"Documentele citate in cuprinsul prezentei adeverinte se refera la aspecte economice si comerciale specifice postului ocupat la Navrom, si nu fac referire la activitati sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist. De asemenea, din continutul documentelor citate nu rezulta ca persoana verificata ar fi vizat ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului", se arata in adeverinta CNSAS.

Citeşte şi: Mamele, pensionarii și bugetarii l-au învins pe Băsescu

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 sep, 2014
mihu
.
E clar ca justitia este de partea lui basescu atata timp cat acesta este la butoane...
26 sep, 2014
kiaburu
basescu la puscarie!
locul acestui marinar fara scrupule nu este la cotroceni, ci la jilava. si va ajunge acolo cat de curand. incepe numaratoarea inversa!!
26 sep, 2014
ronny
mai devreme sau mai tarziu
mai devreme sau mai tarziu stimabilul tovaras basescu tot va trebui sa se infatiseze instantelor de judecata pentru a-si primi mult-meritatele recompense
26 sep, 2014
Pedagogul
Cu totii stim ca Basescu a turnat la fosta securitate, iar instantele din Romania executa ordinele acestui securest infect.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ