Predoiu: Guvernul a comis patru greşeli în cazul zăpezilor, a făcut o "jonglerie" cu codurile

| 27 ian, 2014

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a susţinut, luni, într-o conferinţă de presă, că Guvernul a comis patru greşeli în cazul situaţiei privind înzăpezirile, el spunând că a fost o "jonglerie" cu codurile meteorologice, iar starea de alertă a fost instituită prea târziu.

Predoiu a susţinut că Guvernul nu a reuşit să gestioneze situaţia din ultimile zile, fapt pentru care "şoferii s-au revoltat pe drum, vor să calce legea, şi asta înseamnă că s-a ajuns la o exasperare".

"Avem o dublă problemă: pe de o parte situaţia din teren, şi pe de altă parte lipsa de corectitudine, de onestitate a Guvernului, care nu recunoaşte deschis pe unde sunt probleme şi nu informează transparent cum şi cu ce intervine pentru a le da acestor oameni garanţia, certitudinea, că în orele care urmează situaţia se va ameliora (...) Am văzut o adevărată jonglerie cu codurile de diverse culori, jonglerie mediatică ce are un singur scop, să acopere incompetenţa Guvernului Ponta", a declarat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a afirmat că Guvernul a comis patru greşeli.

"A fost luat pe nepregătite, deşi are la dispoziţie prognoze meteo, deşi s-au cheltuit bani cu tot felul de sisteme, Guvernul totuşi nu poate să prevină populaţia cu privire la astfel de situaţii, la limita stării de urgenţă (...) A doua greşeală: Guvernul nu a coordonat nici de această dată autorităţile din subordine. Am văzut că s-au închis autostrăzi, apoi s-au deschis, şi din nou s-au închis, între timp oamenii rămânând blocaţi pe aceste autostrăzi, în nămeţi. Trei, au declarat codurile fără legătură uneori cu situaţia din teren. Spre exemplu, la Bucureşti căderile de zăpadă nu au fost atât de abundente, abundentă a fost însă lenea primăriei. Patru, au declarat astăzi stare de alertă, dar e târziu, oamenii au avut deja de suferit. Dacă existau aceste condiţii care impuneau starea de alertă, trebuia declarată mai repede (...) Trebuie să anticipezi şi pe baza datelor pe care le ai să declari starea de alertă, nu post factum, nu după ce oamenii rămân în nămeţi", a susţinut Predoiu.

El a precizat că PDL solicită transparenţă totală cu privire la cheltuielile publice care vor avea loc după declararea stării de alertă.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai declarat că a observat la Victor Ponta "din nou o atitudine iresponsabilă". "Dacă premierul doarme când trebuie să fie la post, asta simbolizează că toată administraţia doarme, şi poate că nu e aşa. Poate că prin comportamentul său premierul jigneşte", a spus liderul PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ