Predoiu: Ruperea USL înseamnă şi demonstrarea eşecului acestei construcţii politice

| 23 feb, 2014

Dialogul dintre liderii USL este unul al ''surzilor'', care prefigurează o iminentă rupere a Uniunii Social Liberale, ceea ce ar demonstra un eşec al acestei construcţii politice, a declarat duminică prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă.

'În ultimele zile am asistat la un dialog al surzilor între domnul Crin Antonescu şi domnul Victor Ponta. Acest dialog prefigurează o rupere iminentă a Uniunii Social Liberale, cel puţin după toate aparenţele rezonabile. Această rupere, dacă se va întâmpla, a Uniunii Social Liberale, înseamnă şi demonstrarea eşecului politic al construcţiei USL. Demonstrează un eşec politic al liderilor USL Crin Antonescu şi Victor Ponta', a afirmat prim-vicepreşedintele PDL. 

El a adăugat că actuala conduită a liderilor USL reprezintă 'o lipsă de respect faţă de români'. 

'O lipsă de respect, să te joci cu ministerele, cu numirile, cu propunerile, cu Guvernul. (...) Ei au promis că vin la guvernare pentru o societate mai bună, pentru o politică a bunului-simţ, pentru o economie mai sănătoasă, pentru un trai mai decent pentru români. Ceea ce oferă acum este un spectacol jalnic al unor politicieni submediocri care încearcă să păcălească opinia publică printr-un dialog simulat', a spus el.

În opinia acestuia, o rupere a USL demonstrează faptul că 'Uniunea Social Liberală a fost o înşelătorie politică şi electorală prin care s-a tras pe sfoară poporul român'.

'Scopul USL a fost protecţia corupţilor în faţa justiţiei, iar acest scop a eşuat pentru că justiţia s-a dovedit mai puternică', a arătat Predoiu.

Potrivit acestuia, USL a urmărit şi 'suspendarea statului de drept, prin suspendarea preşedintelui'.

'Şi acest scop a eşuat. (...) A eşuat în protecţia corupţilor şi a eşuat şi în tentativa simulată de a vinde iluzii românilor. Acest eşec, ca întreaga guvernare din ultimele 20 de luni, demonstrează iresponsabilitatea premierului Victor Ponta şi a preşedintelui Senatului, Crin Antonescu. Demonstrează că nu au fost pregătiţi pentru aceste funcţii şi lipsa de responsabilitate politică a celor care i-au proiectat în aceste funcţii din partidele lor'', a mai declarat Cătălin Predoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ