Prefectul de Călăraşi: Titlurile de proprietate ilegale în cazul Nana vor fi anulate

| 16 apr, 2014

Prefectul din Calarasi, George Iacob, a declarat, miercuri, ca va face demersurile pentru anularea tuturor titlurilor de proprietate emise ilegal la Nana.

In contextul inceperii urmaririi penale in cazul terenurilor din Calarasi, prefectul a declarat la Antena 3: "Vom face demersurile necesare in instanta pentru ca toate titlurile de proprietate emise cu incalcarea dispozitiilor legale sa fie anulate".

Procurorii Parchetului General au dispus, miercuri, inceperea urmaririi penale in dosarul terenului de la Nana al presedintelui Traian Basescu. Potrivit unui comunicat transmis de Parchet, infractiunile vizate sunt de conflict de interese, abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Anterior fusese transmisa o sesizare a Corpului de Control al prim-ministrului.

In toamna anului trecut, Ioana Basescu a achizitionat un teren agricol de peste 290 de hectare in comuna calaraseana Nana, platind pentru el 1,3 milioane de euro, dintre care un milion au fost prin credit bancar, iar restul de circa 300.000 au provenit din resurse proprii.

Seful statului a declarat ulterior ca terenul este pentru el, doar ca bancile nu au vrut sa ii dea credit, pentru ca, avand in vedere salariul sau, nu putea obtine intreaga suma. Totodata, acesta a spus ca si fiicei sale i-a fost destul de greu sa obtina credit de la banca.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ