Preliminariile EURO 2016. România a învins Finlanda cu 2 - 0

| 14 oct, 2014

România a obţinut a doua victorie în deplasare în campania de calificare la EURO 2016, 2-0 în Finlanda.  Cu 7 puncte în 3 meciuri, tricolorii se află pe locul 2 în grupa F, la două puncte în urma Irlandei de Nord, care a câştigat pe terenul Greciei.

România s-a impus prin ''dubla'' lui Bogdan Stancu (54, 83), ambele goluri din pasele lui Lucian Sânmărtean, şi a făcut un nou pas spre calificarea la turneul final din Franţa. Tricolorii, chiar dacă nu au făcut un joc nemaipomenit, au făcut uitată impresia din meciul cu Ungaria de la Bucureşti (1-1).

Finlanda a controlat debutul jocului, dar nu a reuşit să se apropie periculos de poarta lui Tătăruşanu. Hoban a avut prima oportunitate a meciului (12), însă a şutat pe lângă poartă. Două minute mai târziu, gazdele au singura lor ocazie, însă Tătăruşanu a respins şutul trimis la colţul scurt de Hetemaj.

Cu trecerea timpului, echipa nordică s-a mai stins, iar tricolorii au ieşit mai mult la joc, au recuperat mai mult, au pasat mai bine şi s-au apropiat în câteva rânduri de poarta gazdelor. Tănase a trimis un şut de la distanţă (34), fără probleme pentru Maenpaa, după care Pintilii (45) a trimis pe lângă, la fază cu potenţial bun.

Începutul reprizei secunde a fost cât se poate de bun pentru echipa României: gol marcat de Bogdan Stancu, printr-o lovitură de cap, din cornerul executat de Sânmărtean (54), iar finlandezii au rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Ring (56).

Tricolorii au controlat jocul şi au încercat să puncteze pe contre, însă fazele clare au lipsit, jucătorii români tratând unele situaţii cu prea multă lejeritate. Prima ocazie bună de gol s-a consumat în minutul 75, când Maenpaa a scos de sub transversală şutul lui Tănase. 

Bogdan Stancu a închis conturile în minutul 83, cu o execuţie de excepţie, şut de la marginea careului la colţul lung, din pasa aceluiaşi Sânmărtean: 0-2. Rusescu a fost şi el aproape de gol (88), cu un voleu peste poartă.

Răzvan Raţ, căpitanul naţionalei noastre, a bifat selecţia cu numărul 100.

România va juca următorul meci acasă cu surprinzătorul lider al grupei, Irlanda de Nord, pe 14 noiembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ