PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA! Statul va deconta serviciile pentru copiii diagnosticaţi cu autism

| 27 mai, 2014

Serviciile psihologice pentru copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist şi psihoterapia vor fi decontate începând cu 1 iunie, o dată cu intrarea în vigoare a pachetului de servicii medicale de bază şi a Contractului-cadru, a anunţat, marţi, preşedintele Colegiului Psihologilor din România (CPR), prof. univ. dr. Mihai Aniţei.

“Din luna iunie, copiii cu autism şi alte persoane vor putea beneficia de anumite servicii psihologice decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – psihodiagnostic, consiliere psihologică, psihoterapie şi psihopedagogie specială -, acest fapt reprezentând o premieră pentru România. CNAS şi Guvernul României au dat dovadă de înţelepciune. Cetăţenii pot apela mai uşor, mai deschis la serviciile psihologice. Psihologilor li se decontează aceste servicii. S-a negociat o creştere a numărului de puncte pentru serviciile psihologice”, a declarat Mihai Aniţei, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui, este pentru prima dată când în normele la Contractului-cadru se reglementează posibilitatea încheierii de contracte cu medici din specialitățile medicale diverse. În acest fel, un număr mult mai mare de pacienţi vor avea acces şi la servicii psihologice decontate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ