Premieră mondială: Prima casă printată 3D din lume, în Amsterdam

| 16 mar, 2014

Pe malul unui canal din Amsterdam, o echipă de arhitecţi olandezi încearcă să ridice prima clădire din lume realizată din părţi obţinute cu ajutorul unei imprimante 3D. Dacă vor reuşi să o termine, aceasta va fi prima clădire printată 3D din lume.

Compania DUS Architects a început să lucreze la casă la începutul acestui an, iar acum trecătorii curioşi pot asista la ridicarea ei, plătind un bilet de 2,5 euro, bani care vor ajuta la finanţarea proiectului, relatează newscientist.com, potrivit yahoo.ro.

Constructorii folosesc o imprimantă 3D care încape într-un container dezafectat înalt de 6 metri. Maşinăria printează câte o cameră a viitoarei case, în straturi succesive. La final, casa va fi asambală ca din mai multe piese lego. Ea va arăta precum o casă tradiţională olandeză, de tipul celor construite în oraşe, pe malurile canalelor, iar arhitecţii estimează că va fi gata în 3 ani.

După finalizare, clădirea va fi deschisă publicului larg, fiind amenajată ca un muzeu de design, cu 12 camere, dedicate mai multor proiecte de cercetare în domeniul construcţiilor 3D.

Tag-uri: casa 3d
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ