Premierul bulgar: Dorința mea este să văd o autostradă din București spre Sofia și spre Belgrad

| 24 apr, 15:18

După reuniunea trilaterală de la Craiova, premierul bulgar Boyko Borisov a declarat, într-o conferință de presă comună cu omologii săi bulgar Boiko Borisov și sârb Aleksandar Vucic, că își dorește o autostradă din București către Sofia și Belgrad, scrie Agerpres.

"Sunt trei chestiuni despre care s-a discutat și am căzut de acord, putem semna, iar acele lucruri garantează un viitor mai bun chiar și spre terțe țări. Îi datorăm lui Victor Ponta denumirea de Grupul de la Craiova. (...) În ceea ce privește infrastructura, dorința mea este să văd o autostradă din București spre Sofia și spre Belgrad", a spus premierul bulgar, adăugând că speră ca autostrada să fie gata în 2016.

"Acum lucrăm foarte activ pe autostrada Hemus, de asemenea și noua autostradă Ruse spre București, dincolo avem autostrada Struma care merge spre Sofia și pleacă spre Vidin — Calafat spre podul Dunării, iar acea legătură ne dă posibilitatea să ajungem la portul din Solum, de acolo și până la Bosfor, iar la Belgrad permitem să aibă o ieșire la Marea Neagră. Îi mulțumesc premierul sârb pentru că lucrează foarte activ în acea direcție, pentru faptul că putem avea o viteză de 160 de kilometri și cu toate proiectele de infrastructură, putem să ajungem și până la Beijing", a mai adăugat  Boyko Borisov.

 

Citeşte şi: Ponta: Apelul lui Adomniței către parlamentari pe tema autostrăzii Iași-Târgu Mureș este halucinant

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ