Premierul Cioloş şi-a publicat declaraţia de avere pe anul 2015

| 13 iun, 14:50

Premierul Dacian Cioloş a primit bani de la Bruxelles şi după ce s-a mutat la Bucureşti! Foştii comisari beneficiază de o indemnizaţie tranzitorie de la Comisia Europeană, timp de un an după încheierea mandatului. Prin urmare, în conturile premierului au intrat anul trecut mai bine de 100 de mii de euro, reiese din ultima declaraţie de avere a lui Dacian Cioloş, depusă pe 7 iunie.

După încheierea mandatului de la Bruxelles, normele europene prevăd acordarea unei INDEMNIZAŢII TRANZITORII, timp de 12 luni, pentru foştii comisari! De aceste prevederi beneficiază şi Dacian Cioloş, fost comisar pe Agricultură, reiese din ultima declaraţie de avere a premierului. 

Astfel, anul trecut, Cioloş a primit de la Comisia Europeană peste 100 de mii de euro! La acestă sumă se adaugă salariul de premier din primele sale luni de mandat, adică 22 de mii de lei. Tot anul trecut, Dacian Cioloş a încasat o indemnizaţie de peste 12 mii de euro, dintr-o misiune pe care a îndeplinit-o la Banca Mondială, la începutul anului 2015, când se afla încă la Bruxelles. 

De departe, Dacian Cioloş este cel care aduce banii în casă. Soţia, Valerie Cioloş, a încasat doar 283 de lei de la o asociaţie de dezvoltare. Valerie Cioloş a renunţat la cariera de la Comisia Europeană atunci când soţul a devenit comisar, pentru a evita un eventual conflict de interese.

În privinţa economiilor, premierul a strâns în conturi anul trecut peste 18 mii de euro şi a cheltuit aproape zece mii de lei în 2015. 

Premierul şi soţia deţin un hectar de teren intravilan în comuna Mărişel, Cluj, cumpărat în 2009. Anul trecut au început să construiască acolo o casă de vacanţă. Cei doi mai deţin, în Capitală, o casă de 92 de metri pătraţi şi un apartament de 144 de metri pătraţi. Soţii Cioloş nu au autoturisme sau obiecte a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ