Premierul Dacian Cioloş efectuează o vizită oficială la Bruxelles şi Haga

| 07 mar, 09:53

Premierul Dacian Cioloş efectuează, în perioada 7 - 9 martie, o vizită oficială la Bruxelles şi la Haga, informează un comunicat al Executivului remis AGERPRES.

Luni, în prima zi a vizitei la Bruxelles, premierul va participa la dejunul de lucru al şefilor de stat sau de guvern ai ţărilor Uniunii Europene cu Turcia, precum şi la reuniunea informală a membrilor Consiliului European. 

"Discuţiile liderilor Uniunii Europene cu Turcia vor avea la bază evaluarea Comisiei Europene publicată înaintea summit-ului cu privire la stadiul implementării Planului de Acţiune cu Turcia, precum şi rezultatul discuţiilor preliminare cu Turcia la cel mai înalt nivel al Uniunii Europene. Obiectivul summit-ului este identificarea progreselor în implementarea Planului de acţiune şi ameliorarea substanţială a situaţiei din teren, în special din perspectiva reducerii fluxurilor migratorii şi a combaterii migraţiei ilegale", anunţă Guvernul. 

Comunicatul citat precizează că reuniunea informală a Consiliului European are ca scop "realizarea unui schimb de opinii asupra rezultatului discuţiilor cu Turcia, precum şi asupra evoluţiilor cu privire la celelalte aspecte ale gestionării migraţiei (evaluarea implementării concluziilor Comisiei Europene din februarie a.c.)". 

Marţi, premierul Dacian Cioloş va avea o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, axată pe evoluţiile interne ale Uniunii Europene, "cu accent pe situaţia economică, locuri de muncă, criza refugiaţilor, spaţiul Schengen, relaţia Uniunea Europeană - Marea Britanie, Uniunea Energetică". 

De asemenea, vor avea loc discuţii şi pe dosarele externe ale Uniunii Europene, precum Vecinătatea estică, Republica Moldova şi Siria. 

Tot marţi, prim-ministrul se va întâlni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, "prilej cu care vor fi dezbătute aspecte de securitate regională, prezenţa NATO în Estul Europei, regiunea Mării Negre, relaţia strategică UE-NATO". În cursul serii, Cioloş se va întâlni la Ambasada României din Bruxelles cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Belgia. 

Miercuri, 9 martie, prim-ministrul se va deplasa la Haga, unde va avea un dejun de lucru cu omologul olandez, Mark Rutte, întâlnire cu preşedinţii celor două Camere legislative ale Parlamentului olandez şi cu membrii comisiilor pentru afaceri europene. 

"Obiectivul vizitei la Haga este consolidarea relaţiilor bilaterale, cu accent pe dialogul economic şi comercial şi pe diversificarea cadrului de cooperare dintre cele două state", precizează Executivul. 

La finalul zilei de miercuri, premierul Dacian Cioloş va avea o întâlnire cu membri ai comunităţii românilor din Olanda.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mar, 11:55
dan
oferta de munca
Ai aflat! In Ianuarie 2016 o editura cu renume, din Romania, a lansat pe piata mondiala un proiect 100% romanesc. Un subiect unic de film! Lucrezi pe internet de acasa si castigi bani prin contract legal de comision! Proiectul are deja un succes fenomenal la nivel mondial! Cand doresti cu cea mai mare seriozitate detalii despre acest loc de munca, part-time sau full-time, trimite INFO la: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ