Premierul Ponta a găsit soluţia pentru avionul demnitarilor

| 22 oct, 2013

Guvernul caută o soluţie pentru încheierea unui acord cu Executivul italian pentru furnizarea unui avion destinat deplasărilor demnitarilor, după ce Cabinetul de la Roma a hotărât să vândă o parte dintre cele şase aeronave pe care le are în dotare, a declarat premierul Victor Ponta.

"Am găsit o soluţie neaşteptată şi foarte bună: Guvernul italian are şase avioane şi s-a hotărât să mai vândă din ele. Am cerut colegilor de la Ministerul de Externe să găsim o soluţie de acord interguvernamental. În felul ăsta nici nu mai apar discuţii, «de ce îl iei mai mare, de ce îl iei mai mic, de ce îl iei de la firma x»" a spus Ponta la România TV.

În urmă cu două săptămâni, Senatul a adoptat ordonanţa Guvernului prin care Ministerul Apărării Naţionale este autorizat să încheie, în anul 2013, un contract de leasing pentru achiziţionarea unei aeronave destinate exclusiv zborurilor speciale, respectiv transportului demnitarilor.

Potrivit reglementărilor în vigoare, zborurile speciale sunt cele care se execută cu aeronave ce au la bord preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, prim-ministrul, viceprim-ministrul, miniştri sau omologii străini ai acestora aflaţi în vizită în România.

În luna august, Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă achiziţionarea unei aeronave pentru înalţi demnitari, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Corneliu Dobritoiu (PNL), precizând, recent, pentru Mediafax , că suma totală necesară achiziţionării în leasing a aeronavei se ridică la 56 de milioane de euro.

La data adoptării ordonanţei, premierul Victor Ponta declara că Guvernul şi-a propus să achiziţioneze o aeronavă de 12 locuri pentru a fi folosită în deplasările oficiale de către preşedintele României, prim-ministru, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi miniştri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ