Victor Ponta, la DNA: "Am plătit cu 2.000 de lei mai mult la taxe. Nu-i mai cer înapoi de la stat" UPDATE

| 19 aug, 10:56

Premierul Victor Ponta s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat în dosarul Rovinari -Turceni. El este acuzat că ar fi redactat 17 facturi false, prin care a încasat 181.000 de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, pentru asistenţă juridică, pe care nu ar fi acordat-o.

UPDATE. Rezultatele expertizei din dosarul Rovinari - Turceni menţin prejudiciul stabilit iniţial de procuror, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Pe 13 iulie, Victor Ponta a fost chemat la DNA, unde a fost anunţat că în dosar s-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile şi că procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce îi aparţin în dosarul Rovinari -Turceni în care acesta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Citeşte şi: Ponta, după ce a fost huiduit la DNA: "Cred că era doamna Gorghiu deghizată"

Victor Ponta a fost citat azi la DNA, la ora 11, în dosarul Turceni - Rovinari. Este pentru a treia oară în această vară când Ponta vine la DNA. La intrarea în sediul instituţiei, premierul a fost foarte reţinut în a face declaraţii, a răspuns la o singură întrebare, dacă va da declaraţii în scris, a răspuns pozitiv. Surse judiciare afirmă că expertiza financiar - contabilă din dosar a fost finalizată, iar expertul a depus documentul. Iar procurorul a decis să-l cheme pe Victor Ponta pentru a-i comunica concluziile expertizei.

Potrivit unor surse, prejudiciul este de 181.000 lei, constând în 17 facturi emise de Ponta pentru complexul Rovinari şi Turceni. Procurorii afirmă că aceste facturi ar fi false şi nu a fost acordată nicio asistenţă juridică din partea lui Victor Ponta, avocat la acea dată.

Ponta  nu a stat nici zece minute la DNA, iar la ieşirea din instituţie, el a declarat că a plătit mai mult cu 2.000 de lei la stat, drept taxe pentru facturile emise. “Mi s-a dat expertiza, am plătit cu 2 mii de lei în plus taxe, dar nu-i mai cer de la statul român”, a spus Ponta.

Citeste si: ALINA GORGHIU: Majorarea salariilor şi relaxarea fiscală sunt idei bune. Nu respingem măsurile din Codul Fiscal

Dosarul Turceni - Rovinari

Premierul Victor Ponta are calitate de inculpat în dosarul Turceni -Rovinare, în care este cercetat şi senatorul PSD Dan Şova. 

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel", în prezent prim-ministru al României, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, se arată în comunicatul procurorilor DNA. Ponta este acuzat că nu ar fi oferit asistenţă juridică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 aug, 13:02
Geta
Bani reali pe internet!
Bani reali pe internet! Fara nicio experienta, fara nicio calificare, poti incepe acum acest minunat program care iti aduce bani reali pe internet, in timpul tau liber sau oricand doresti! Lucrezi de acasa si indeplinesti doar cateva operatiuni foarte simple. Cere urgent detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ