FSLI: Vor fi PROTESTE de amploare dacă nu sunt majorate salariile din învăţământ

| 19 aug, 11:47

Executivul trebuie să se aştepte la proteste de amploare, dacă nu va face efortul de a găsi, în cel mai scurt timp, o soluţie de majorare suplimentară a salariilor din Educaţie, susţine Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

'După majorările substanţiale acordate înalţilor demnitari şi cele anunţate pentru Sănătate, se impune ca reprezentanţii Guvernului să regândească, împreună cu sindicatele, calendarul creşterilor salariale stabilit prin Acordul semnat anul trecut, conform căruia salariile ar urma să crească cu 34% până la finalul anului 2017. Acest procent de 34%, faţă de cel de 100% promis a se acorda salariaţilor din Sănătate tot până la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabilă şi un dezechilibru major între cele două domenii strategice', se arată în comunicatul citat.

Potrivit FSLI, salariul net al unui învăţător debutant este, după majorarea din luna martie a acestui an, de 780 de lei, al unui profesor debutant de 830 de lei, al unui profesor cu definitivatul de 836 de lei, iar al unui profesor la final de carieră de 1.825 de lei.

'Dacă Guvernul nu va face efortul de a găsi o soluţie de majorare suplimentară şi pentru salariaţii din Învăţământ, cu siguranţă că numeroasele mesaje de revoltă pe care le-am primit se vor transforma în fapte, ceea ce înseamnă că Executivul trebuie să se aştepte la proteste de amploare. Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii pentru elevi şi dascăli', susţine Simion Hancescu, preşedintele FSLI.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, la Palatul Victoria, că salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie.

"Putem de la 1 octombrie anul acesta (...) să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar", a precizat premierul, care a adăugat că impactul bugetar anual este în jur de 1,7 miliarde de lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ