Klaus Iohannis şi Victor Ponta s-au înţeles la Cotroceni pentru TVA de 20%

| 19 aug, 11:20

Klaus Iohannis s-a întâlnit în această dimineaţă cu Victor Ponta, anunţă Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă. Preşedintele şi premierul au discutat despre iniţiativele legislative care vor fi votate în Parlament în această toamnă, inclusiv despre Codul Fiscal. Cei doi s-au înţeles pentru TVA de 20%, nu 19% aşa cum a fost varianta Guvernului.

UPDATE. "Ce-i important pentru noi: 20% TVA. Am discutat cu Klaus Iohannis şi cu Mugur Isărescu şi sper ca Parlamentul să ţină cont de opinia noastră tehnocrată", a declarat Ponta. Codul Fiscal prevede acum un TVA de 19%.

La începutul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul a declarat că vrea să ducă mai departe „cel mai important obiectiv”: creşterea economică. „Pe primul semestru 3,7 (la sută – n.r.) e destul de mult”, a apreciat Ponta. De asemenea, şeful Executivului a făcut apel la clasa politică „să se termine bătălia politică” săptămâna viitoare şi „să avem Codul Fiscal aprobat de Parlament şi promulgat de preşedinte”. „Celelalte lucruri care privesc alte taxe si impozite pot fi discutate de oamenii politici. Important este să dăm mesajul fundamental pentru economie şi pentru zona socială. Cu 20% TVA cota generală, nu 19%. Şi cu 9% TVA la alimente Deci, în medie, 16%. S-a discutat acest lucru şi cu preşedintele Iohannis, şi cu domnul Isărescu. Sper ca liderii politici şi Parlamentul să ţină cont de opinia noastră tehnocrată”, a comentat Victor Ponta.

Potrivit oficialului, cele 4 puncte de TVA tăiate (care înseamnă 7 miliarde lei impact negativ), corelate cu creşterea economică, precum şi cu organizarea în continuare a ANAF şi cu „cheltuieli inutile de care scăpăm nu reprezintă o problemă pe economie”.„În primele 6 luni, am încasat 10 mld lei. Anul viitor, încasăm 7 mld lei cel puţin. Cred că un consens politic ne va ajuta pe noi să mergem în aceeaşi direcţie şi mă bucur când există soluţii raţionale”, a punctat Ponta.

 

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit miercuri, 19 august a.c., cu Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta. Pe agenda discuțiilor s-au aflat prioritățile legislative din această toamnă, fiind abordată, în cadrul acestei consultări instituționale, inclusiv tema Codului Fiscal", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Pe 17 iulie, Klaus Iohannis a respins Codul Fiscal şi a trimis legea la Parlament, pentru reexaminare, cu argumentele că măsurile de relaxare fiscală şi majorările salariale conţinute ar duce la scăparea de sub control a deficitului bugetar şi la alunecarea într-o nouă criză financiară.

Partidele parlamentare se vor întâlni şi vor discuta despre Codul Fiscal înainte de sesiunea parlamentară extraordinară din 25-26 august, dedicată acestui subiect.

Întâlnirea de miercuri a avut loc înainte ca premeirul să meargă la DNA, unde a fost chemat în dosarul Rovinari-Turceni, în care este cercetat. Victor Ponta are calitate de inculpat în dosarul Turceni -Rovinare, în care este cercetat şi senatorul PSD Dan Şova.

Citeşte şi: PREMIERUL Victor Ponta, la DNA: "Am plătit cu 2.000 de lei mai mult la taxe. Nu-i mai cer înapoi de la stat"

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ