Victor Ponta: Reducerea TVA la 20% are cel mai bun impact economic

| 19 aug, 22:28

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara la România TV că propunerea de reducere TVA la 20% va avea un impact mai bun la bugetul de stat şi nu va produce dezechilibre economice faţă de scăderea TVA la 19%.

Premierul Victor Ponta a vorbit despre impactul pe care îl va avea reducerea TVA la 20%.  "Decizia se va lua săptămâna viitoare în Parlament ceea ce am discutat cu Iohannis şi Isărescu a pornit de la faptul că noul Cod Fiscal nu e pentru politicieni ci pentru bugetari(...)

Nu trebuie să fie un obiect de dispută politică ci să fie o gândire asumată de mai mulţi. Îmi asum responsabilitatea că ceea ce presupune Codul Fiscal cu reducerea de 20%. Cu TVA de 20% este un impact care putem să-l suportăm fără probleme din colectarea foarte bună la bugetul de stat şi din creşterea economică. Odată cu scăderea la alimente cu 9%, media TVA este de 16,3%. Eu cred că ar trebui adoptat într-un context politic.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis şi Victor Ponta s-au înţeles la Cotroceni pentru TVA de 20%

Liberalii au propus un tva de 19%. Se păstrează propunerea de 20% care are cel mai bun impact economic. Impactul de 7 miliarde de lei la bugetul de stat, impactul scăderii TVA nu va provoca niciun dezechilibru", a precizat Victor Ponta la România TV.

Victor Ponta a vorbit şi despre creşterea salariilor medicilor.

"Medicii nu mai sunt funcţionari publici dar mărirea din acest an se face din fondurile care există deja şi pe care Ministerul Sănătăţii şi Casa de Sănătate le-au economisit prin introducerea cardurilor de sănătate", a adăugat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul ședinței de guvern, în contextul majorărilor salariale pentru personalul sanitar, că și ceilalți bugetari au dreptate atunci când solicită salarii mărite, iar Executivul va discuta și va negocia cu aceștia, iar atunci când va putea, se va ține de cuvânt.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ