Preoţii au strâns semnături pentru candidatul independent Iulian Capsali

| 03 apr, 2014

Iulian Capsali, unul dintre candidatii independenti la alegerile europarlamentare din 25 mai, sustine ca a obtinut semnaturile necesare pentru a se inscrie in cursa electorala cu ajutorul preotilor. Intr-un interviu acordat pentru Romania Libera, Capsali spune ca l-au ajutat sa stranga semnaturile "voluntari in tara, dar in general, parohiile".

"Am avut discutii informale cu ierarhi, spunandu-le ca particip si sa-mi dea binecuvantarea. Eu ma bazez in campanie pe oamenii din parohii care m-au sprijinit. (...) Au fost foarte multi preoti care nu s-au implicat. Insa au fost oameni din parohii care s-au implicat. Au fost si cazuri de preoti care au spus, fara sa ma numeasca, ca ar fi cazul sa sprijine un candidat care sustine aceleasi valori ca ale bisericii. Au fost cazuri de parohi care au fost mai directi si mi-au spus numele. Eu, nefiind parte dintr-un partid politic, n-a fost cazul sa se spuna ca sunt un reprezentat politic. Eu sunt reprezentantul a aproape 25 de ONG-uri si asociatii, fundatii crestine cu care lucrez de mai multa vreme", a explicat acesta.

Intrebat cum i-a venit ideea sa candideze, acesta a facut trimitere la un alt candidat independent, Peter Costea, care este neoprotestant.

"Cand am vazut ca dumnealui candideaza am zis, totusi, o tara ortodoxa ar trebui sa aiba si un reprezentant ortodox, asa mi s-a parut normal. Am tras de unul, de altul sa candideze si pana la urma am candidat eu", a explicat Capsali.

Cu toate ca se bazeaza pe sprijinul preotilor in campania electorala, Biserica interzice acest lucru inca din 2008, cand Sfantul Sinod a dat o hotarare conform careia "arhiereului, preotului, diaconului si monahului ii este interzis sa faca politica partinica, sa fie membru al unui partid politic, sa participe la campanii electorale".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 apr, 2014
Parintele Alcoolie
Stimati credinciosi, vedeti ca maine vin sa va miruiesc. Tarifele sunt dupa cum urmeaza:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea si mana dreapta, plus bonus de tamaiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mana dreapta si somoiogul de busuioc cu care va dau in freza;
3. 50 de lei - Patrafirul si crucea plus mana stanga cu care ma scarpin la boase;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgarcitilor. Sa nu va imaginati ca intrati in rai cu banii ascunsi in chiloti;
5. 10 lei - Va dau sa pupati salamul barbos, ca altceva nu meritati, paduchilor;
6. 5 lei - Ma sterg la cųr cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Sa mergeti la biserica sa va agheasrnuiasca parintele Cocalarie, pampalailor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ