Presa germană: Înainte de preluarea preşedinţiei Consilului, Dragnea şi Dăncilă atacă UE

| 18 dec, 10:16

Atacurile repetate la adresa Uniunii Europene ale liderului PSD Liviu Dragnea şi ale premierului Viorica Dăncilă, cu foarte puţin timp înainte de preluarea preşedinţiei rotative, se află luni în atenţia presei din Germania şi Austria, potrivit ziare.com.

Deutsche Welle, Die Presse, Austria News, Vol.at, Zeit Online, noteaza că, la puţin timp înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, guvernul României se află în plin conflict cu Bruxelles-ul: nu vrea să accepte criticile din partea Comisiei Europene si cere mai mult respect.

Presa germană notează că guvernul de la Bucureşti primeşte multe critici de la Bruxelles. UE se teme că România nu poate face faţă corupţiei şi că reformele guvernamentale vor slăbi independenţa sistemului judiciar.

Jurnaliştii notează şi faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, considerat puternicul om din spatele guvernului, a declarat că "România nu va mai accepta să fie tratată ca un stat membru de mâna a doua".

Deutesche Wellea aminteşze faptul că, deşi în ultimii ani România înregistrase progrese în lupta anticorupţie, cel mai recent raport al Comisia Europeana a atras atenţia că ţara noastră se îndreaptă către o direcţie greşită.

 

Tag-uri: Dancila, dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ