Presa japoneză nu-şi revine după performanţa lui Kei Nishikori, tenismenul care l-a eliminat pe Djokovic

| 08 sep, 2014

Presa japoneză de duminică şi luni a fost de-a dreptul entuziasmată, cu Kei Nishikori pe prima pagină peste tot, inclusiv în cotidianul economic Nikkei, exaltarea, cuvântul cel mai potrivit, fiind determinată de isprava jucătorului de tenis: a devenit primul japonez în finala US Open, într-o finală din turneele de Mare Şlem, în general, după ce l-a învins, la New York, cu 6-4, 1-6, 7-6, 6-3, pe Novak Djokovic, o victorie pe care canalul public NHK a calificat-o drept 'reuşită fără precedent pentru Japonia'.

Jurnalele sunt în extaz, într-o presă extrem de echilibrată, înclinată până la obsesie, de obicei, spre analize pedante. Acum, prima pagină este ocupată aproape în întregime de fotografia tenismanului triumfător, 'cel care a spart 'big four'', după cum titrează Mainichi Shimbun. 'A învins numărul 1', exultă Tokyo Chunichi Sports, 'merge în finală', plusează Yomiuri, cel mai mare cotidian naţional, tipărit în peste 10 milioane de exemplare. La fel pentru celelalte mari jurnale, care subliniază 'isprava'. Pentru europeni, poate, aceste titluri nu sunt ieşite în comun, dar abordarea ziariştilor niponi este, îndeobşte, departe de asemenea stil.

Chiar şi purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga, s-a înscris cu un comentariu luni dimineaţa: 'Este un personaj extraordinar. După ce a ajuns până aici, vrem din toată inima să câştige', ca demn reprezentant nu numai al Japoniei, dar şi al Asiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 sep, 2014
Corina
Cautam urgent operatori online! Sunt necesare doar cunostinte elementare de lucru cu calculatorul. Castiguri foarte motivante, 300 de dolari lunar, pentru toate localitatile tarii! Oferta este foarte noua! Lucrati numai 3 ore pe zi! Solicitati mai multe informatii la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ