Alertă la US Open - crampele musculare!

| 28 aug, 2014

US Open 2014. După setul 2 al meciului dintre Maria Şarapova şi Alexandra Dulgheru, disputat miercuri în turul 2 al probei de simplu feminin a US Open, jucătoarea română de tenis a cerut o pauză medicală, acuzând crampe musculare, iar ziua a 3-a a ultimului turneu de Mare Şlem al anului, de la New York, a demonstrat că situaţia a fost destul de răspândită, în unele cazuri provocând abandonuri.

 

De altfel, unul dintre comentariile principale consacrate US Open de Agenţia France Presse este dedicat acestei situaţii, sub titlul: 'US Open - Alertă la crampe!', care începe astfel: 'Căldura care domină în prezent la Flushing Meadows este pe placul organizatorilor şi al spectatorilor turneului, dar nu prea bucură jucătorii, confruntaţi în special cu riscul crampelor. Aşa cum s-a văzut în ziua a 3-a a US Open 2014, care nu a fost marcată atât de eliminarea numărului 4 mondial Agnieszka Radwanska sau succesul lejer al inepuizabilei Venus Williams, miercuri seara. Ci de imaginea americanului Steve Johnson, sfâşiat de crampe, cu mâinile împietrite, incapabil să ţină racheta, stare care l-a obligat să abandoneze, pe targă, meciul din primul tur, când îl conducea cu 2-0 pe japonezul Tatsuma Ito'.

US Open 2014. 'Am mai avut crampe şi înainte, vin pe neaşteptate, nu există niciun semn care să le anunţe', a spus jucătorul nr. 51 mondial. 'Au început mai întâi la picioare, apoi starea s-a propagat în coapse, afectându-mi cel mai grav mâinile, în asemenea hal încât nu mai puteam ţine racheta', a explicat Johnson.

AFP scrie, în continuare, că miercuri termometrele nu au depăşit 30 de grade, media fiind de 27 de grade Celsius seara. Incomparabil faţă de Open Australia, de la Melbourne, din ianuarie, în plină vară australă, când mercurul depăşeşte 40 de grade Celsius. 'Dar absenţa umbrei pe terenurile de la Flushing Meadows este, fără îndoială, un factor determinant pentru a explica aceste crampe, care l-au constrâns pe croatul Ivan Dodig să abandoneze miercuri', subliniază comentatorul francez, amintind că şi scoţianul Andy Murray, ca şi alţi jucători şi jucătoare, între care şi românca Alexandra Dulgheru, au acuzat crampe.

US Open 2014. În comentariu se arată că regulamentul circuitului interzice, din 2010, orice cerere de pauză medicală pentru a îngriji în mod specific crampele, iar cei doi abandonaţi au fost surprinşi în timpul ghemurilor. În schimb, există o portiţă, corpul medical putând interveni în timpul schimbului de terenuri sau la sfârşitul unui set. Este exact ceea ce a făcut Alexandra Dulgheru în extrem de disputatul meci cu Şarapova: ea a făcut la primul semn de apariţie a crampelor câteva mişcări de stretching în finalul setului secund, pierdut, pentru a-şi ameliora cât de cât starea de sănătate până la prima pauză majoră.

În fine, remarcă AFP, 'acest articol de regulament poate părea injust, dar chiar jucătorii l-au cerut, pentru a lupta contra unor 'break'-uri medicale intempestive cerute doar pentru a perturba adversarul'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ