Preşedinte CNAS: Rata de colectare a banilor în sănătate este de peste 90% în mod constant

| 27 iun, 2013

Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a declarat că rata de colectare a banilor pentru sănătate este foarte bună, potrivit datelor furnizate de ANAF.

Cristian Buşoi a subliniat, într-o conferinţă pe probleme de sănătate, că rata de colectare în acest sector este de peste 90% în mod constant. Preşedintele CNAS a spus că se doreşte transparenţă în ceea ce priveşte strângerea acestor bani şi va fi publicat pe site cât se colectează şi care sunt cheltuielile.

Legat de securitatea sistemelor informatice dr. Cristian Buşoi a arătat că zona IT este una dintre cele mai importante.

"Mi s-au dat asigurări de către specialiştii noştri în domeniu şi de la cei cu care avem contracte în domeniu că legislaţia română în ceea ce priveşte protecţia datelor personale este respectată", a punctat preşedintele CNAS.

În opinia acestuia, cardul de sănătate şi dosarul electronic vor ajuta mult, fiind instrumentele cele mai potrivite de a fraudelor din sistem.

De asemenea, preşedintele CNAS a arătat că dosarul electronic al pacientului trebuie terminat până la sfârşitul acestui an. Acesta a precizat că se ocupă cu prioritate de acest document, dar că există probleme cu mentenanţa sistemelor electronice, care este deja depăşită.

El a mai arătat că se va transmite baza de date a pacienţilor către ANAF şi că există în acest moment situaţii în care mulţi cetăţeni asiguraţi primesc notificări că au debite, au datorii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ