Valeriu Zgonea a refuzat tricoul cu Pink Floyd de la Remus Cernea

| 29 oct, 2013

Deputatul independent Remus Cernea i-a oferit marţi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, un tricou cu Pink Floyd pe care să-l poarte în plen, dar acesta din urmă a refuzat cadoul.

"Sunt împotriva fumatului, dar am adus o pipă păcii, un tricou cu Pink Floyd, ştiu că domnul Zgonea a fost încântat când l-a întâlnit pe Roger Waters cu prilejul concertului "The wall" de acum două luni. I-am adus un tricou nou-nouţ, sper să-l poarte cu bucurie şi cu mândrie, să asculte albumele Pink Floyd, cred că este loc pentru un tricou şi în Parlamentul României, cred că un astfel de tricou nu este nici indecent şi nu afectează sub nicio formă conduita unui parlamentar, dimpotrivă, cred că în ziua în care preşedintele Camerei Deputaţilor sau preşedintele Senatului va purta în plen un tricou cu Pink Floyd va fi un mare pas înainte pentru democraţia din România, simbolic vorbind, pentru că Pink Floyd reprezintă un gen de muzică şi un mod de a trăi şi de a înţelege viaţa şi lumea din jur care este mult mai deschis şi mult mai asociabil unei societăţi democratice", a spus Remus Cernea, înainte de începerea şedinţei de plen.

El l-a aşteptat pe Zgonea la intrarea în sală şi i-a oferit cadoul, dar preşedintele Camerei l-a refuzat. "Eu am primul album al lui Pink Floyd, când o să-l cumperi şi tu atunci ...", a răspuns Zgonea şi a intrat în sala de şedinţe.

Remus Cernea a precizat că îi va lăsa tricoul în birou, adăugând că Zgonea ar fi trebuit să trateze cu mai multă relaxare acest moment, 'nu cu întoarcerea spatelui'.

"Este foarte importantă şi atitudinea unui politician, cred că politicienii ar trebui să fie zâmbitori şi relaxaţi, nu am vrut să fiu deloc jignitor sau ironic, dimpotrivă, a fost un gest de prietenie şi un gest simpatic. Nu i-l voi da în plen pentru că acolo îmi voi folosi întotdeauna cuvintele, forţa argumentelor, nu doresc să fac un moment special în plen, cred că există o anumită solemnitate a şedinţelor în plen care trebuie respectată prin atitudine, prin calitatea discursului, cred că o ţinută uşor nonconformistă ar trebui acceptată şi în Parlamentul României aşa cum se acceptă şi în alte Parlamente"
, a mai comentat Cernea.

El a completat, în contextul în care se doreşte adoptarea unui cod de conduită a parlamentarului, că nu a purtat niciodată cravată în afară de aceea de pionier.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ