Preşedintele CJ Hunedoara, audiat la DNA într-un dosar în care este cercetat Mircea Moloţ

| 28 oct, 13:47

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Adrian David, a fost audiat miercuri, în calitate de martor, la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia, într-un dosar în care este cercetat fostul preşedinte al CJ, Mircea Ioan Moloţ, transmite Agerpres.

'Am fost citat în calitate de martor pentru a da declaraţii în legătură cu dosarul 173/2013 privind ancheta asupra infracţiunilor care cad în sarcina domnilor (Mircea -n.r.) Moloţ, (Tiberiu -n.r.) Balint şi ceilalţi inculpaţi în acest dosar. Am răspuns la toate întrebările formulate de organul de anchetă, mi-am exercitat astăzi îndatorirea de cetăţean al României şi sper ca declaraţia mea va servi aflării adevărului în acest dosar', a declarat presei, la ieşirea din sediul DNA, unde a stat peste două ore, preşedintele CJ Hunedoara.

Adrian David a menţionat că au fost întrebări legate atât de activitatea sa de consilier judeţean, cât şi de cea de vicepreşedinte sau de preşedinte al CJ. 

'Atât pot să vă spun. Am fost instruit de doamna procuror şi de domnul comisar şef că e o anchetă în curs. Sunt convins că toate întrebările şi răspunsurile pe care eu le-am formulat vor fi prezentate cu ocazia încheierii urmăririi penale în acest dosar', a conchis preşedintele CJ Hunedoara. 

Adrian David, vicepreşedintele CJ Hunedoara, Vetuţa Stănescu, şi opt consilieri judeţeni au fost chemaţi la audieri, miercuri şi joi, în calitate de martori, la sediul DNA Alba Iulia. 

Fostul preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, este cercetat penal într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secret de stat. 

În acelaşi dosar mai este anchetat fostul vicepreşedinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, acuzat de procurorii anticorupţie de săvârşirea infracţiunilor concurente de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. 

Cercetările din dosar îi vizează şi pe oamenii de afaceri Emanoil Milică Pup, Vasile Axinte şi Roberto Venter-ginerele lui Mircea Moloţ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ