Preşedintele Consiliului Fiscal: 200.000 de IMM-uri sunt doar vehicule de optimizare fiscală

| 20 noi, 2013

Un număr de 200.000 de IMM-uri din România nu au obţinut niciodată profit, nici înainte de criză, nici în perioada crizei, nici după, şi sunt folosite ca vehicule de "optimizare fiscală" (evitarea unor taxe şi impozite mari ), a declarat miercuri preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.

Preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, a precizat că un număr de 200.000 de IMM-uri din România nu au obţinut  niciodată profit. Acestea sunt folosite ca vehicule de "optimizare fiscală" (evitarea unor taxe şi impozite mari), relatează Agerpres.

Aceste firme au fost folosite pentru achiziţionarea de maşini "pe firmă", rambursări de TVA sau cheltuieli personale 'pe firmă', a apreciat Dumitru.

În România există peste 700.000 de firme, iar 400.000 de firme sunt active (au cifră de afaceri - n.a.), iar dintre aceste firme active 200.000 nu au obţinut niciodată profit, conform bilanţurilor.

"Este uşor de spus că IMM-urile nu au acces la finanţare, dar au acces cele care merg. Există un bazin destul de mic, în România, de companii eligibile pentru finanţare. Dacă o companie nu are profit, nici în Germania şi nici altundeva nu este finanţată de bănci. O poveste frumoasă despre viitor, un plan de afaceri bun reprezintă aspecte importante, dar nu esenţiale. Vrei doar să te optimizezi fiscal, eşti exclus de la finanţare!", a mai spus Ionuţ Dumitru.

Tag-uri: IMM, Ionuţ Dumitru
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ