Șeful Consiliul Fiscal ar trebui să se înscrie în Mișcarea Populară. Ca să știm o treabă

| 06 dec, 2013

De unde atacurile furibunde și acuzele de lipsă de transparență la adresa Guvernului, într-un compendiu cum nu au prezentat nici formațiunile de opoziție la adresa bugetului și a activității guvernamentale, tocmai acum, când „căpitanul” Băsescu a dat semnalul de atac la adresa echipei lui Victor Ponta?

Să precizăm de la bun început că situația fără precedent în care Traian Băsescu aruncă România - prin tergiversarea bugetului pe anul viitor - are o singură motivație și un singur scop: blocarea economică a Guvernului, un sabotaj în toată regula, din interese politicianiste.

În aceste condiții, opiniilor exprimate în interviul acordat pentru gandul.info de Ionuț Dumitru, șeful Consiliului Fiscal, interviu care a dus critica în extrema cea mai acidă, putem spune liniștiți că le-a mai lipsit un singur detaliu: insigna Mișcării Populare la reverul criticului de ocazie.

De unde atacurile furibunde și acuzele de lipsă de transparență la adresa Guvernului, într-un compendiu cum nu au prezentat nici formațiunile de opoziție la adresa bugetului și a activității guvernamentale, tocmai acum, potriveală de nimereală, când ”căpitanul” Băsescu a dat semnalul de atac la adresa echipei lui Victor Ponta, vă veți întreba? Ei bine, este o întrebare legitimă, căci Ionuț Dumitru, cel care acuză acum Guvernul că a creat un cerc vicios prin majorarea accizelor și că menține economia într-o zonă obscură, a tăcut ca peștele când guvernele portocalii conduse de la Cotroceni asasinau economic țara, sugrumând IMM-urile unul câte unul. Nu a zis un cuvințel despre hăcuirea veniturilor românilor prin majorarea enormă a TVA, în paralel cu defrișarea salariilor și pensiilor. Acum e vocal, așa cum se cade cu reprezentantul unei instituții independente.

Românii au deja intuiția și experiența neplăcută a acestor entități, veritabile pepiniere politice în care ”nebunul de la Palat”, cum îl alintă mai nou toată lumea pe la spate pe președinte, și-a plantat oameni de încredere, disciplinați discret prin tot felul de pârghii obscure și puși să aștepte asemenea unor franctirori ai sabotajului și gherilei politice.

Cum am ajuns noi toți să-i recunoaștem din prima? Nu numai pentru că ies de pe unde au stat, invizibili și tăcuți. Chiar prin statutul lor. Mereu este vorba de o instituție, o entitate independentă. Independența asta trăznește de la o poștă, mai ales când, la o privire mai atentă, vedem că membrii acestora sunt numiți politic, fără excepție, pe perioade nedemocratic de lungi. În cazul brusc activatului Consiliu Fiscal, cu rost neprecizat și activitate febrilă de tăiat frunza la câini, o instituție de care suntem prea siguri că românii nici nu știau sau de a cărei activitate n-au auzit, numirile au fost făcute în plină epocă Băsescu de către Parlament pe o perioadă de 9 ani, la propunerea Academiei Române, Băncii Naţionale a României, Academiei de Studii Economice Bucureşti, Institutului Bancar Român şi Asociaţiei Române a Băncilor, care au nominalizat fiecare câte o singură persoană. Dacă cineva le-ar schimba titulatura în Școala de doctrină economică liberă-democrată ”Traian Băsescu”, credeți-ne pe cuvânt, n-ar fi decât o precizare binevenită.

Așa că le transmitem celor implicați în organizarea de astfel de cenacluri de opoziție băsistă să-și pună insignele de partid la vedere, pe rever sau, dacă nu au, să se înscrie de urgență în Mișcarea Populară, ca să poată ataca politic Guvernul fără grijă. Iar noi să știm o treabă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ