Preşedintele Iohannis participă vineri la Summitul securităţii nucleare

| 31 mar, 16:41

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat începând de miercuri în Statele Unite ale Americii, va participa vineri la Summitul securităţi nucleare.

Şeful statului va susţine, potrivit unor surse din Administraţia Prezidenţială, un mesaj referitor la responsabilitate şi la dorinţa României de a fi un promotor al celor mai bune practici în domeniul securităţii nucleare. 

"Riscurile pentru România sunt la fel de mari în ceea ce priveşte securitatea nucleară ca pentru orice alt stat, dar riscurile sunt limitate. În condiţiile actuale trebuie să fim nu vigilenţi, ci foarte vigilenţi", au precizat sursele citate, care au subliniat că există informaţii că grupări teroriste încearcă să achiziţioneze materiale radioactive. 

La acest summit se vor angaja cinci planuri de acţiune. 

Klaus Iohannis va participa vineri la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru şi la discuţia pe baza unui scenariu pregătit de organizatori care constă în prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear - furtul de material nuclear sau radioactiv de către actori nestatali şi utilizarea parţială a acestuia. La finalul summitului, preşedintele Iohannis va susţine o declaraţie de presă. 

Tot vineri, şeful statului se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Washington. 

Joi, el va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului şi va participa la cina oferită de preşedintele SUA, Barack Obama, cu prilejul NSS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ