PREZIDENŢIALE. Disputa PONTA-IOHANNIS - tema votul în DIASPORA

| 11 noi, 2014

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, şi premierul Victor Ponta, candidat din partea PSD-UNPR-PC, participă, marţi seară, de la ora 20.00, la dezbaterea televizată organizată de Realitatea TV înainte de alegerile prezidenţiale.

KLAUS IOHANNIS Domnule Rareş Bogdan, haideţi să începem cu începutul. Mulţumesc pentru invitaţie, am venit la această dezbatere din respect pentru cei care au dorit o dezbatere. Bănuiesc că dumneavoastră v-aţi făcut un plan, fiindcă aţi spus de un număr de minute. Am acceptat să vin la această dezbatere pentru că dumneavoastră, domnule Ponta, nu aţi acceptat o dezbatere pe un teren neutru.

O să încerc să dau o lămurire corespunzătoare despre votul din diaspora. Duminică, în jurul orei 12:00, m-a sunat un prieten care voia să voteze la Munchen. Mi-a spus că erau 1.000 de persoane. În jurul orei 15:00, m-a sunat să îmi spună că sunt 1.500 de persoane. Domnule Ponta, aţi organizat alegerile în diaspora într-un mod execrabil

VICTOR PONTA: Spuneţi-ne dumneavoastră cum trebuia să le organizăm

KLAUS IOHANNIS: Am teancuri de scrisori de la persoane nemulţumite că nu au putut să voteze. Aţi ignorat cu rea-credinţă atenţionările, seara au fost bruscaţi cetăţenii români de către poliţiile altor state. Domnule Ponta, dumneavoastră trebuia să demisionaţi, nu domnul Ponta.

VICTOR PONTA: Am zâmbit pentru că îl am, parcă, în faţăpe Traian Băsescu.

KLAUS IOHANNIS: Eu n-am semnat niciun pact.

VICTOR PONTA: În Italia aţi fost, în Germania aţi fost?

KLAUS IOHANNIS: Nu eu le-am spus să scoată portofelul.

VICTOR PONTA: Ce s-a schimbat a fost procedura anti-fraudă. Ceea ce a trimis BEC către MAE şi a greşit a fost că a cerut ca declaraţiile pe propria răspundere să fie completate în sedii. Domnul Meleşcanu a discutat cu cei de la BEC toate procedeele prin care toţi românii să poată să voteze pe 16 noiembrie, şi asta se va întâmpla. Ceea ce este important este că peste 18.000 de secţii au votat fără probleme şi că în diaspora vor vota toţi cei care vor dori să voteze.

RAREŞ BOGDAN: Am o întrebare din partea celor din diaspora: dacă se pot suplimenta secţiile?

VICTOR PONTA: Există alte procedee prin care pot vota.

VICTOR PONTA: Echipa domnului Iohannis foloseşte lozinci, pe care le-am mai auzit şi la domnul Băsescu.

EMMA ZEICESCU: Puteaţi să daţi o OUG pentru ca românii din diaspora să poată vota?

VICTOR PONTA: Conform recomandărilor Comisiei de la Veneţia, orice modificare legislativă este considerată motiv de anulare a alegerilor. Am auzit această idee de la domnul Băsescu. Se anulează alegerile şi rămâne domnul Băsescu preşedinte.

KLAUS IOHANNIS: Oameni care şi-au sacrificat ziua liberă nu au reuşit să voteze. Faptele contra vorbelor, dumneavoastră cu vorbele, ei cu faptele.

VICTOR PONTA: Legat de romanii din diaspora există abordări diferite. Pentru romanii din Republica Moldova şi cei din Valea Timocului  Primul-ministru al Italiei vine la

KLAUS IOHANNIS: Aveţi multe vorbe, domnule Ponta, romanii din diaspora aşteaptă fapte, nu vorbe.

VICTOR PONTA: Ce fapte aţi făcut dumneavoastră pentru ei?

KLAUS IOHANNIS: Este greu să faci din opoziţie.

RAREŞ BOGDAN: Domnule Ponta, de ce nu l-aţi demis pe domnul Stanoevici şi de ce nu l-aţi demis pe domnul Corlăţean luni?

VICTOR PONTA: Domnul Tăriceanu va decide în privinţa portofoliului domnului Stanoevici.

RAREŞ BOGDAN: Cine va fi vinovat dacă nu vor vota cei din diaspora?

VICTOR PONTA: Eu voi fi vinovat, ca să fie mulţumit domnul Iohannis.

KLAUS IOHANNIS: Câţi români sunt în Italia, domnule Ponta?

VICTOR PONTA: Sunt 850.000.

KLAUS IOHANNIS: Sunt 1 milion 300.000

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ