PREZIDENŢIALE. Iohannis: "DNA face o treabă excepțională". Ponta: "Nu am avut probleme cu ANI sau DNA"

| 12 noi, 2014

Victor Ponta și Klaus Iohannis au comentat, miercuri seară, în cadrul celei de-a doua dezbateri electorale din această finală prezidențială, difuzată de B1 TV, independența Direcției Naționale Anticorupție și a Agenției Naționale de Integritate.

”DNA face o treabă excepțională. În ultimele săptămâni am văzut o activitate intensă, mult discuții, multe persoane chemate la DNA pentru dosarul Microsoft. Eu sper ca pornind de aici să ajungem la o curățire a clasei politice. Ar fi un rezultat extraordimnar de bun. Eu voi merge pe linia pe care un președinte o poate urma: să lase DNA să-și facă treaba. E lucrul cel mai simplu în această speță. ANI e o instituție onorabilă care trebuie întărită și păstrată pentru a avea un control în această zonă a incompatibilităților. Voi propune partidelor să se elaboreze o legislație unitară ca ANI să funcționeze cu o legislație îmbunătățită. Toată lumea are tot interesul ca această instituție să funcționeze bine”, a afirmat Klaus Iohannis.

”Pentru mine e mai ușoară întrebarea, nu am avut probleme cu ANI, nici cu DNA, ca premier am asigurat condițiile să fie independente. Singurul caz în care activitatea ANI și a justitiei e cazul senatorului PNL AKos Mora, pe care dl Iohannis îl ține în continuare senator. Pe mine mă interesează în egala măsură viața de zi cu zi a celor care au aproape 4 milioane de procese civile, penale, am încercat sa facem acest sistem să funcționeze mai repede, mai eficient, și atunci când un judecător sau procuror greșeste, să fie și responsabil. Ca președinte, voi cere ca CSM să pregătească acele modificări legislative ca justiția să fie independentă”, a răspuns și Ponta.


”Mi se pare revoltător că dacă acum câțiva ani politicienii corupți se ocupau de retrocedări de câteva zeci de hectare, acum avem un foarte mare scandal în care e cercetat dl Hrebenciuc, în care a fost citat un foarte apropiat politician al dl Ponta, un domn Sârbu, acești domni au pregătit retrocedarea ilegală a zeci de mii de hectare”, a replicat Iohannis.

”Așteptam să îmi spuneți lucrul ăsta. Să vă spun cum se face lucrul bine făcut la Sibiu. S-a retrocedat către Biserica Evanghelică, Biserica Brukenthal, Palatul Copiilor, Forumul germanilor are multe alte clădiri. Din 1976 cereri de retrocedare ați rezolvat 174 doar pentru ani”, a reacționat candidatul PSD.

”Vă spun în față că ați mințit grosolan. E un atac la reputația mea de primar și de politician. Aceste retrocedări au fost făcute pentru ca acele entități au dreptul să le primească. Agenția care s-a ocupat de acea retrocedare e în subordinea dvs, nu primarul e responsabil. Aceste retrocedări au fost făcute de statul român. Mintiți, încercați să mă enervați, să mă jigniți”, a mai spus Iohannis.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ