PREZIDENŢIALE. Iohannis: În istoria PSD avem un prim-ministru condamnat

| 11 noi, 2014

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat că în istoria PSD există un premier condamnat, arătând că nu este cazul ca premierul Victor Ponta să-i numere pe cei membrii PNL cu probleme penale.

'Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi şi încă câţiva alţii sunt unii dintre respectabilii PSD-işti care au probleme cu legea, sunt cercetaţi şi condamnaţi pentru unele fapte de corupţie. Dacă mergem în istoria PSD avem şi un prim-ministru condamnat. Nu cred că este este cazul ca domnul Ponta să-i numere pe cei din PNL cu probleme', a spus Iohannis. 

El a afirmat că în ce priveşte evenimentele politice din vara anului 2012, CCR a analizat această situaţie şi a constatat că procedurile au fost legale. 'Să lăsăm analiştii să dezbată această chestiune', a adăugat candidatul ACL.

„Domnule Ponta, am citit stenogramele, s-a discutat chestiunea și dumneavoastră și PSD ați fost împotrivă. E inadmisibil să avem parlamentari care nu pot fi anchetați pentru că PSD votează împotriva anchetării lor. În calitatea mea de președinte, voi garanta independența justiției și statul de drept. În ce privește DNA, CSM, ANI și imunitate, în ultimii ani unele lucruri au mers bine, altele destul de prost. A mers bine independența justiției și consolidarea statului de drept. DNA, și în ultimele săptămâni, a dus noi și noi cazuri de corupție la lumina zilei. Voi lua toate măsuile care se impun pentru ca acest demers să continue, să facem curățenie”, a declarat Iohannis. 

„În ce privește ANI, cred că trebuie îmbunătățit mersul lucrurilor, avem legislații incompatibile. Este bine să se consolideze ANI, iar legislația să fie unificată. La imunitate, la art. 92 citim că președintele are imunitate. Acest lucru mi se pare că este un lucru la care putem renunța. Voi solicita comisiei care se ocupă de revizuirea Constituției să renunțăm la o imunitate totală a președintelui, nu are nevoie de așa ceva. Doar pentru chestiuni politice, nu în fapte penale”, a mai spus candidatul ACL la prezidențiale, la Realitatea TV.

„Parlamentarii pot avea protecție pentru vot și opinie publică, dar nu pentru alte fapte. Aceste lucruri trebuie radical schimbate, trebuie înlesnită întreaga procedură și parlamentarii să poată fi anchetați ca orice cetățean”, a completat acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ