PREZIDENŢIALE. Ponta: România trebuie să exercite un rol important pentru prietenii din regiune

| 11 noi, 2014

România trebuie să exercite un rol important pentru prietenii din regiune, în special pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, dar şi pentru Serbia şi celelalte ţări din Balcanii de vest, a declarat candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta. 'Trebuie să fie prieteni şi parteneri ai noştri, pentru că România este un exemplu pentru aceste ţări - adică integrare în UE, integrare în NATO', a explicat Ponta.

KLAUS IOHANNIS: Nu trebuie să reinventăm nimic în zona politicii externe. Este vorba de parteneriatul nostru strategic, cel cu Statele Unite, este vorba de Uniunea Europeană. Nu este nevoie de nicio nouă axă Bucureşti-China, de această dată este simplu, trebuie să dovedim că suntem o ţară serioasă, de aceea avem nevoie de un preşedinte serios.

VICTOR PONTA: Parteneriatul strategic a fost semnat de domnul preşedinte Constantinescu, a fost continuat de toţi preşedinţii şi va fi continuat şi de mine. Trebuie să avem grijă de parteneriatele cu vecinii, cu Republica Moldova, cu Georgia. Dacă vorbim de relaţiile economice, categorim trebuie să încercăm să găsim soluţii. Doamna Merkel merge în fiecare an în China. Păstrând parteneriatul cu SUA, trebuie să deschidem alte pieţe pentru produsele româneşti. Dacă vorbim de Asia, vorbim în special de produsele agro-alimentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ