PREZIDENŢIALE. Ponta: Unde e cea mai numeroasă comunitate de români în UE? Iohannis: Ne spuneţi dvs.

| 11 noi, 2014

Victor Ponta l-a întrebat, marţi, pe Klaus Iohannis, dacă ştie unde este cea mai numeroasă comunitate de români din Europa, liderul ACL răspunzând: "Sunt sigur că ne spuneţi dvs.", la care premierul a replicat, râzând: "Credeam că ştiţi: Italia".

Premierul l-a întrebat de Klaus Iohannis, în contextul discuţiei despre votul în diaspora, dacă ştie unde este cea mai numeroasă comunitate de români din Europa.

Liderul ACL a răspuns: "Sunt sigur că spuneţi dumneavoastră", iar preşedintele PSD a râs şi a răspuns: "Credeam că ştiţi dumneavoastră. Italia".

Iohannis i-a reproşat lui Ponta că a găsit foarte mult timp pentru plimbări în Europa, întrebându-l pe banii cui s-a dus în Italia: "Aţi găsit foarte mult timp pentru plimbări în Europa. Pe banii cui v-aţi dus acolo, în diasporă, în campanie electorală? Mă refer la vizita în Italia".

Victor Ponta a răspuns că vizita în Italia a fost plătită din banii PSD, nu ai contribuabililor.

Imediat, Iohannis i-a replicat lui Ponta că s-a dus "degeaba" şi în Italia, şi în Spania, spunând: " V-aţi dus degeaba, pentru că tot prost aţi organizat alegerile în diaspora. (...) Pe omul care a plecat din ţară de rău ce i-a fost aici nu l-aţi convins!"

Iohannis a completat apoi că o persoană cu care a vorbit l-a informat telefonic că a făcut sute de kilometri cu maşina ca să poată vota şi că, ajuns la prânz la secţia de vot, până seara nu a reuşit să intre. Iohannis a adăugat că oamenii şi-au sacrificat ziua liberă ca să meargă la vot şi nu au fost lăsaţi să voteze.

"Nu aţi organizat bine alegerile. Mii de români nu au putut vota şi sunt foarte foarte supăraţi, pe bună dreptate. Faptele vă contrazic. Ei cu faptele, dumneavoastră cu vorbele", a spus liderul ACL.

Ponta a replicat că "pe jumătate" îi dă dreptate lui Iohannis, în condiţiile în care în diaspora sunt 3,5 milioane de români, dintre care au votat 160.000, ceea ce înseamnă, în opinia sa, că pe restul nu i-a convins niciun candidat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ