Pricopie: Se va ajunge ca diplomele să fie recunoscute oriunde

| 16 mai, 2013

România nu are o problemă punctuală cu recunoaşterea diplomelor în Europa, ci este vorba de un proces de durată care în final va duce la recunoaşterea automată a diplomelor, a declarat, la Bruxelles, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

"Există un acord o procedură internaţionale privind modul în care se fac aceste recunoaşteri. Noi nu avem o problemă punctuală. Am avut probleme punctuale atunci când a fost scandalul cu diplomele false de la medicină. Este normal, pe o piaţă în care ţările îşi recunosc diplomele, atunci când apare o astfel de problemă să se pună întrebări. Din fericire, acele probleme s-au rezolvat. Acum nu vorbim de o problemă specială, ci vorbim de acest proces care încă va mai dura şi care în final va ajunge la recunoaşterea automată a diplomelor, indiferent în ce loc eşti în spaţiul european",  a spus Pricopie.

Ministrul a adăugat că acest proces este un dialog constant, nu doar al României, ci al ţărilor europene, şi după ce se va termina această problemă la nivel european va continua dialogul cu celelalte continente, pentru a se recunoaşte automat diplomele de la Washington la Bucureşti şi invers.

Remus Pricopie a mai menţionat că, pentru a nu întâmpina probleme, este important ca persoanele interesate să cunoască procedurile şi că, în acest sens, la Ministerul Educaţiei există un organism specializat care poate să pună la dispoziţiile toate informaţiile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ