Prim-procurorul de la Ialomiţa, Cristian Hristescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei

| 29 ian, 2014

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristian Hristescu, a fost încarcerat, miercuri, în arestul Poliţiei Capitalei.

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri, au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă emis pe numele acestuia de către Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, conform Agerpres.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, în prezent suspendat din funcţie. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut, pe 23 ianuarie, Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Cristian Hristescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

'Instanţa de judecată a reţinut faptul că, în perioada 19 - 24 mai 2013, uzând de prerogativele conferite de funcţia pe care o avea, prin ameninţare, l-ar fi constrâns pe administratorul unei societăţi comerciale din Slobozia să-i livreze 'cu discount' materiale de construcţie necesare finalizării locuinţei pe care o deţine. De asemenea, instanţa de judecată a reţinut faptul că, în cursul lunii aprilie 2013, ar fi determinat mai mulţi funcţionari publici să nu aplice măsurile legale împotriva unei persoane într-un caz de conducere a unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Ulterior, cel în cauză este suspectat că i-a ameninţat şi constrâns pe unii dintre funcţionarii publici pentru obţinerea unei soluţii favorabile celui vizat în dosar', precizează Poliţia Română.

Totodată, persoana pe numele căreia a fost emis mandatul este suspectată că, în perioada 2013 - ianuarie 2014, ar fi pretins şi primit, de la diferite persoane, materiale de construcţie şi manoperă pentru efectuarea unor lucrări la imobil.

Potrivit unui comunicat al DNA  procurorii au formulat propunerea de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile cu măsura arestării pentru 30 de zile a magistratului.

'Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, pe parcursul a 24 de ore, inculpatul a încălcat obligaţiile ce fuseseră instituite în sarcina sa, prin aceea că a luat legătura cu martorii şi a încercat să îşi procure înscrisuri pe care să le folosească în apărarea sa. Menţionăm că, la data de 22 ianuarie, Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru procurori încuviinţat luarea măsurii arestării preventive faţă de procurorul Hristescu', arată DNA.

Cristian Hristescu este urmărit penal pentru infracţiunile de şantaj, trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ