Prima reacție de la Cotroceni în cazul cotei de refugiați alocată României

| 09 sep, 16:50

Consilierul prezidențial Leonard Orban a declarat miercuri pentru B1 TV, după ce Comisia Europeană a anunţat cota de imigranţi alocată României, că vorbim de o propunere.

"Discuția nu se va purta la nivelul Comisiei Europene. Cei de la Comisie au propus un set de propuneri ce vor fi discutate între statele membre și la nivelul UE. În ceea ce privește șansele de a obține o chestiune favorabilă nouă, rămâne de văzut. Procedura de vot este majoritatea calificată și pentru a trece propunerea este nevoie de dublă majoritate. Vorbim de o propunere. Poziția noastră a fost clară, vrem cote voluntare, nu obligatorii. Am spus 1.750 de persoane plus 80, și această ofertă făcută de Guvernul României ține cont de capacitatea actuală a României. Concluzia finală este devreme să o spunem în acest moment. Vom avea prima discuție la Consiliul extraordinar al miniștrilor de interne pe 14 septembrie. Va exista o reuniune în care se va decide asupra poziției pe care o va adopta România, săptămâna viitoare. Dincolo de deciziile cum se va poziționa România sunt și alte discuții legate de ce trebuie să facă România pentru primirea și integrarea acestor refugiați", a spus Leonard Orban.

României îi revine o cotă obligatorie de 4.464 de refugiați, a decis Comisia Europeană. Astfel, România ar urma să primească în total 6.351 de refugiați din cei 160.000.

Citeşte şi: ANUNŢ OFICIAL! Comisia Europeană cere României să găzduiască 4.646 dintre cei 120.000 noi refugiați

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ