Primarul din Deveselu vrea să înveţe engleza alături de localnici

| 04 apr, 2014

Localnicii din Deveselu sunt aşteptaţi să participe, din luna aprilie, la cursuri de limba engleză, ce vor avea loc în comună în urma unui parteneriat între primăria localităţii şi o firmă care a organizat acţiuni similare şi în localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu, potrivit primarului comunei Deveselu, Ion Aliman.

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a declarat  că la cursuri pot participa persoane de orice vârstă, scopul fiind acela ca localnicii să aibă mai uşor acces la locuri de muncă ce ar putea fi create în baza militară.

'Vom începe să învăţăm limba engleză. Vor fi organizate cursuri gratuite şi poate participa oricine, fie că e copil sau vârstnic, femeie sau bărbat, pentru că, astfel, cei care nu au un loc de muncă vor avea o şansă în plus la angajare, poate chiar în baza militară, dar şi pentru a putea susţine un minim dialog militarii americani', a declarat Aliman, citat de Agerpres.

El a menţionat că luni va semna o convenţie, aprobată săptămâna aceasta de Consiliul Local, ce prevede că administraţia locală va pune la dispoziţie un spaţiu pentru desfăşurarea cursurilor şi va informa populaţia despre derularea acestora, iar firma parteneră va asigura formatorii. Aceştia se vor deplasa săptămânal la Deveselu, pentru a susţine cursurile ce vor avea loc într-un spaţiu amenajat în clădirea căminului cultural.

'Dorinţa noastră este ca în situaţia în care toţi localnicii vor dori să ştie să vorbească limba engleză, toţi să aibă acces gratuit şi cât mai uşor la aceste cursuri. De aceea se şi organizează în Deveselu, să nu fie oamenii puşi pe drumuri. Interesul pentru cursuri este crescut, deja vin tinerii să se intereseze când încep. Vor fi create locuri de muncă în baza militară pentru personal de întreţinere spre exemplu şi cunoaşterea limbii engleze va fi un avantaj. Se va urmări mai ales învăţarea unor termeni tehnici, despre specificul activităţilor pe care le-ar putea avea la un loc de muncă în baza militară', a afirmat Ion Aliman.

Printre cursanţii din prima serie se vor afla şi primarul Ion Aliman şi cei 13 angajaţi ai Primăriei Deveselu, în condiţiile în care edilul, fost căpitan de navă pe Dunăre, cunoaşte o singură limbă străină, germana.

'Voi merge chiar la primul curs şi nu voi lipsi până când nu voi fi mulţumit de nivelul cunoştinţelor acumulate. Mă voi înscrie la engleză începători. Vom merge de fapt în echipă, toţi angajaţii primăriei'.

Aliman a adăugat că, în următoarea perioadă, angajaţii primăriei vor avea şi o vestimentaţie anume, sobră şi elegantă, din dorinţa de a aduce un plus de imagine localităţii.

Potrivit edilului de Deveselu, administraţia locală, cu ajutorul cadrelor didactice, derulează o acţiune de informare a localnicilor, în primul rând a elevilor, despre NATO, despre baza militară şi despre viitoarea prezenţă americană în localitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ