Primarul din Ploieşti, urmărit penal şi adus la DNA. Pe cine dă vina

| 03 mar, 10:50

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au efectuat marţi cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în perioada 2013-2014. Vizată este finanţarea echipei de fotbal Petrolul Ploieşti din bugetul municipalităţii.

Ancheta a început în urmă cu un an, când primarul Iulian Bădescu a fost audiat în calitate de martor, împreună cu 26 de consilieri locali. După un an de la audierile iniţiale, procurorii au revenit la Primăria Ploieşti şi acasă la edil, de unde au ridicat documente. Primarul nu mai are calitatea de martor, ci de suspect, fiind urmărit penal pentru abuz în serviciu şi luare de mită. La ora 10.20, acesta a ajuns la DNA Ploieşti, unde va fi audiat.

Iulian Bădescu a declarat, la intrarea în sediul DNA Ploieşti, că "este o aberaţie" să fie suspectat de luare de mită. Potrivit edilului, acuzaţiile ar avea la bază denunţuri ale patronilor echipei Petrolul, frații Daniel și Nicolae Capră, trimiși în judecată de DIICOT, în stare de arest preventiv, pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro. Cei doi şi-ar fi negociat eliberarea în schimbul unor delaţiunilor.

Procurorii DNA Ploiești au dispus în urmă cu un an începerea urmăririi penale in rem într-un dosar legat de finanțarea echipei de fotbal Petrolul Ploiești de la bugetul local. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, municipalitatea urma să premieze cu suma de trei milioane de euro echipa de fotbal pentru performanțele sportive. Până la momentul declanșării cercetărilor Primăria Ploiești a achitat aproximativ 1,7 milioane de euro către echipa de fotbal prin Asociația "Lupii Galbeni". Ancheta ar fi început în urma unui denunţ al şefei Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti, care a refuzat să semneze hotărârea de consiliu local.

Citeşte şi: UPDATE: PERCHEZIŢII la Primăria din Ploieşti

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ