Primarul Doneţkului a părăsit oraşul în urma ameninţărilor forţelor separatiste

| 14 iul, 2014

Primarul Doneţkului, Oleksandr Lukiancenko, a părăsit oraşul şi s-a mutat la Kiev, ca urmare a ameninţărilor formulate la adresa sa, informează RIA Novosti şi Interfax.

'Din păcate, poziţia mea nu-mi permite să mă aflu la Doneţk. Mă aflu la Kiev şi intenţionez să apăr de aici interesele oraşului', a declarat Lukiancenko, citat de postul local de televiziune 'Donbass'.

Primarul a precizat că a făcut acest lucru ca urmare a ameninţărilor la adresa sa venite din partea reprezentanţilor autoproclamatei republici populare Doneţk. Potrivit lui Lukiancenko, aceştia i-ar fi cerut să le asigure nevoile militare chiar şi în detrimentul locuitorilor oraşului.

După cum a declarat primarul Doneţkului, el se va afla la Kiev până când situaţia se va stabiliza, însă el rămâne în legătură permanentă cu toate departamentele administraţiei sale.

Lukiancenko a dat asigurări că este în continuare adeptul unor negocieri paşnice, deoarece conştientizează 'ce înseamnă războiul şi distrugerile pentru un oraş cu o populaţie de un milion de locuitor'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ