Primarul Oprescu, ameninţat cu instanţa

| 10 dec, 2013

Primarului general Sorin Oprescu i se va face plângere penală dacă nu va aplica hotărârea CGMB de marţi privind sediul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) din Splaiul Independenţei, a declarat consilierul PDL în CGMB Mircea Raicu.

'Dacă Sorin Oprescu nu va pune în aplicare hotărârea adoptată astăzi de CGMB bucureştenii vor rămâne şi fără clădirea din Splaiul Independenţei şi fără cele 10 milioane de euro plătite de Oprescu cu titlu de chirie, iar pe Sorin Oprescu îl aşteaptă o plângere penală pentru abuz în serviciu', a spus Mircea Raicu potrivit unui comunicat de presă.

El a menţionat că în şedinţa CGMB de marţi consilierii PDL au amendat proiectul de hotărâre prin care edilul general cerea prelungirea contractului de închiriere cu încă un an, la aceleaşi costuri 'uriaşe, mult peste preţul pieţei'.

Potrivit lui Raicu, toate amendamentele consilierilor PDL Bucureşti au fost votate în unanimitate de consilierii generali (PSD, PNL, PPDD), astfel PDL a impus soluţia 'favorabilă' pentru bucureşteni, stopând 'jaful din banul public' practicat de Sorin Oprescu. 

'PDL Bucureşti, prin consilierii săi din CGMB, l-a obligat marţi pe Sorin Oprescu ca până pe 1 februarie 2014 să treacă în patrimoniul Primăriei Capitalei sediul din Splaiul Independenţei, prin semnarea contractului de vânzare-cumpărare a imobilului, iar uriaşa sumă plătită de Oprescu pe chirie timp de trei ani, aproximativ 10 milioane de euro, să constituie preţul de achiziţie a clădirii', a adăugat Mircea Raicu. 

Consilierii municipali au adoptat marţi proiectul de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere a sediului PMB din Splaiul Independenţei cu amendamente formulate de consilierul PDL Mircea Raicu. Atât proiectul, cât şi amendamentele au fost adoptate cu unanimitate de voturi.

Prelungirea contractului de închiriere a fost făcută până la 1 februarie 2014, dată până la care primarul general Sorin Oprescu va prezenta spre aprobare CGMB forma negociată a contractului de vânzare-cumpărare pentru imobilul din Splaiul Independenţei.

Tag-uri: CGMB, Sorin Oprescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ