Primarul Oraşului Techirghiol rămâne în arest preventiv

| 02 noi, 13:05

Curtea de Apel Constanţa a respins contestaţia la măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, formulată de primarul suspendat al Oraşului Techirghiol, Adrian Stan, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Ciprian Coadă, a declarat că cererea primarului suspendat Adrian Stan de încetare a măsurii arestului preventiv decisă în urmă cu o săptămână de Tribunal a fost respinsă vineri, astfel că edilul acuzat de luare de mită va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv. 

Adrian Stan este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată, după ce pe data de 23 octombrie a fost reţinut în cadrul unui flagrant realizat de DNA în parcarea unui centru comercial, în timp ce primea mită de la un om de afaceri, cotă parte dintr-o plată făcută de primărie către o firmă de construcţii, pentru prestaţiile efectuate la Techirghiol, în cadrul unui proiect pe fonduri europene. 

În urma flagrantului, procurorii anticorupţie constănţeni au anunţat că edilul a fost reţinut în jurul orei 17.45, în timp ce primea 40.000 de lei, dintr-o sumă de aproximativ 110.000 de lei, bani pretinşi anterior. De asemenea, din ordonanţa procurorilor a rezultat că există date şi probe potrivit cărora: în perioada 2013 - 2015, Adrian Stan, în calitate de primar al Oraşului Techirghiol, a primit în mai multe rânduri de la un om de afaceri (denunţător în cauză) sume de bani, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de execuţie lucrări. 

Pe data de 13 octombrie, inculpatul Adrian Stan ceruse de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei şi respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei şi respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de firma de construcţii a denunţătorului, în temeiul aceluiaşi contract, şi achitate de Primăria Oraşului Techirghiol. În baza acestei înţelegeri, la data de 23 octombrie 2015 inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeaşi persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea flagrantului. 

Adrian Stan, în vârstă de 52 de ani, a urmat cursurile Facultăţii de Medicină Veterinară din Iaşi şi după absolvire a fost repartizat în Judeţul Constanţa. unde a profesat atât în cadrul complexelor zootehnice cât şi în cadrul Circumscripţiei Sanitar-Veterinare sau ca şef al Biroului de Carantină Veterinară din Portul Constanţa - după 1990. 

A fost consilier local, viceprimar al Oraşului Techirghiol, subsecretar de stat şi vicepreşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului, iar din 2008 primar al Oraşului Techirghiol. De asemenea, a absolvit cursurile Colegiul Naţional de Apărare şi ale Institutul Diplomatic Român, cursurile masterale în Managementul economico-financiar la Facultatea de Economie din cadrul Universităţii "Petru Andrei" - Iaşi şi cursurile pentru formarea înalţilor funcţionari publici, din cadrul Institutului Naţional de Administraţie. Adrian Stan a debutat în viaţa politică ca membru al Partidului Liberal 1993 (PL 93) activând ulterior în PNL, după fuziunea celor două partide. 

În iulie 2013 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil, întrucât a exercitat simultan funcţia de primar al oraşului Techirghiol, judeţul Constanţa, şi funcţia de administrator al SC Techirghiol.ro Cosmetics & Spa SRL, firmă de produse cosmetice şi antireumatice fabricate pe baza nămolului sapropelic şi a apei termale din Lacul Techirghiol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ