Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a fost adus la sediul DNA Bucureşti

| 06 noi, 2014

Primarul oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc, este vizat într-un dosar de corupţie. Procurorii au descins în această dimineaţă, atât la sediul primăriei, cât şi la casa edilului. Conform unor surse judiciare, primarul ar fi atribuit contracte cu dedicaţie, iar în schimb ar fi primit un milion de euro mită, în bani şi imobile. Tudor Pendiuc a fost luat de procurori de acasă şi dus la sediul Primăriei. Ulterior, a fost adus la sediul central al DNA.

Tudor Pendiuc a fost ridicat de acasă și dus la sediul Primăriei. La DNA București au fost aduse deja pentru audieri trei persoane, între care șii fiica primarului, Ema Pendiuc.

Procurorii au suspiciuni în legătură cu un contract între Consiliul Local și mai multe firme privind achiziționarea de autobuze. Respectivul contract ar fi scos din bugetul local peste 56 de milioane de lei. Potrivit unor surse judiciare, Tudor Pendiuc ar fi primit 1 milion de euro mită pentru atribuirea contractului.

Asta în condițiile în care acele firme nu îndeplineau condițiile din caietul de sarcini.

Citeşte şi: Tudor Pendiuc, primarul Piteștiului, a fost luat în vizor de DNA pentru fapte de corupție

Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracţiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2007 - 2014, a unor infracțiuni de corupţie și asimilate celor de corupție, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit unor surse judiciare, sunt percheziții și la cabinetul viceprimarului Constantin Ionică, precum și la sediile mai multor societăți comerciale și la locuințele mai multor oameni de afaceri care ar fi primit, preferențial, contracte cu Primăria Pitești.

Unul dintre contracte viza modernizarea serviciului local de transport de călători.

Aceste contracte ar fi fost atribuite cu încălcarea prevederilor legale, potrivit bănuielilor pe care le au procurorii. Se fac cercetări cu privire la posibile infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu, infracțiuni ce ar fi fost săvârșite de primarul Tudor Pendiuc.

Tudor Pendiuc este cel mai vechi primar de municipiu din ţară. El conduce primăria din Piteşti din 1992. Cea mai cunoscută realizare a sa este fântâna arteziană muzicală din oraş, în valoare de un milion de euro. În afară de recentul dosar de corupţie, numele său mai apare în afacerea echipei de fotbal FC Argeş, unde a fost citat ca martor în dosar.

Potrivit declaraţiei de avere, edilul-şef al Piteştiului are, împreună cu soţia sa, aproape două hectare de teren în judeţul Teleorman şi în oraşul Piteşti, o casă părintească în Salcia, două apartamente şi o casă de peste 700 de metri pătraţi în Piteşti.

Conform declaraţiei de avere, are o Dacia Logan din anul 2008.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ