Primăvara apar partidele noi: Deputatul Daniel Fenechiu a depus actele de înfiinţare pentru înregistrarea PND

| 02 mar, 15:09

Deputatul Daniel Fenechiu a depus, luni, la Tribunalul Bucureşti documentele necesare pentru înregistrarea Partidului Naţional Democrat (PND), potrivit Agerpres.

"Am depus 34.000 de semnături. Urmează ca tribunalul să afişeze solicitarea noastră de înregistrare a partidului, după care să stabilească un termen de judecată. Va fi foarte interesant în raport de dispoziţiile Curţii Constituţionale, care tocmai a stabilit că articolul care prevedea susţinerea unei cereri de înregistrare a partidului de 25.000 semnături este neconstituţional. Cu toate acestea nu am întârziat, noi am dorit să respectăm regulile de la momentul respectiv şi ca dovadă a faptului că suntem susţinuţi de oameni şi acesta este lucrul cel mai important", a declarat deputatul Fenechiu.

Moment ISTORIC: S-a înfiinţat primul partid politic cu trei membri fondatori!

Daniel Fenechiu anunţa pe 26 februarie că PND este un partid înfiinţat de 19 persoane, dintre care opt dintre ei sunt deputaţi.

Printre membrii fondatori se află deputaţii Liliana Mincă, Ştefan Burlacu, Ştefan Dalca, Mihai Deaconu, Gabriela Anghel şi dr. Paul Purea.

El a precizat atunci că noua formaţiune se va particulariza prin "competenţă şi integritatea membrilor", iar la baza tuturor demersurilor membrilor partidului va sta depolitizarea administraţiei.

"Deocamdată, nu avem niciun parlamentar la Senat. Noi considerăm că o mare parte dintre colegii noştri (din PP-DD - n.r.), cu care am început în legislatura 2012-2016, au plecat din fostul partid nu din dorinţa lor de a pleca, ci datorită faptului că nu s-au mai regăsit sau au fost făcuţi să plece. Dacă există disponibilitatea lor, discuţii am avut în sensul ăsta, suntem deschişi spre a încerca să refacem măcar o parte însemnată din ce au fost grupurile noastre parlamentare, chit că este foarte greu", a spus Fenechiu.

EXCLUSIV Ioan Stanomir: Partidele politice nu trebuie să mai ţină cont de pragul minim de membri

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ