Primul pas pentru construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti

| 02 iun, 2014

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a publicat în sistemul electronic de achiziţii licitaţia pentru studiul de fezabilitate necesar realizării autostrăzii Sibiu-Piteşti.

CNADNR a scos la licitaţie “revizuirea/actualizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti”. Ofertanţii trebuie să se ocupe, în cadrul aceluiaşi contract, şi de “pregătirea documentaţiei necesare în vederea transmiterii aplicaţiei de finanţare din Fonduri Structurale”.

Valoarea totală a contractului este de circa 43 de milioane de lei, fără TVA, iar câştigătorul licitaţiei trebuie să finalizeze studiul în 12 luni de la data atribuirii contractului. Termenul-limită de depunere a ofertelor este 27 iulie.

Autostrada Sibiu-Piteşti face parte din coridorul IV european (Constanţa-Bucureşti-Piteşti-Sibiu-Deva-Timişoara-Arada-Nădlac) şi este singura porţiune care nu se află momentan în nici o procedură de licitaţie.

La începutul lunii trecute, ministrul Transporturilor, Dan Şova, declara că autostrada Sibiu-Piteşti va fi terminată în două etape - Sibiu-Boiţa şi Piteşti-Curtea de Argeş-Râmnicu Vâlcea - până în 2017 şi integral până în 2019.

Dan Şova a susţinut că pentru această autostradă ''nu s-a făcut în România niciodată absolut nimic''.

"S-a făcut în 2008 doar un studiu de fezabilitate, care a fost respins de Comisia Europeană pentru că a fost prost făcut. Singurii care au mişcat lucrurile pe Sibiu-Piteşti am fost noi", a spus Şova.

Ministrul a arătat că s-a obţinut o finanţare de 28 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru licitaţia pentru acest studiu de fezabilitate.

Costul autostrăzii Sibiu-Piteşti este de 3,2 miliarde de euro, potrivit unor estimări mai vechi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ