Primul şef al SPP, critic la adresa Vioricăi Dăncilă: Aţi destructurat o instituţie importantă!

| 02 feb, 10:18

Generalul Dumitru Iliescu, primul şef al SPP, în perioada lui Ion Iliescu, o atacă dur pe Viorica Dăncilă pentru decizia de a renunţa, atât ea, cât şi întreg cabinetul pe care-l conduce, la paza oferită de Serviciul de Protecţie şi Pază.

Într-un mesaj public postat pe o reţea de socializare, Dumitru Iliescu remarcă, ironic, faptul că ”cea mai importantă şi urgentă măsura din acest program a fost decizia unanimă a membrilor executivului de a DESTRUCTURA o instituţie foarte importantă a sistemului de siguranţă naţională, şi anume SPP.”

Fostul şef al serviciului le aminteşte guvernanţilor că nu i-a obligat nimeni să accepte funcţii în executiv, aşa că trebuie să suporte ”greutăţile şi privaţiunile pe care le presupun aceste portofolii.”

”Nu înţeleg graba cu care s-a luat aceasta decizie. (...) Nu am niciun interes să-i iau apararea generalului Pahonţu, dar mi se pare cusuta cu aţă albă toată această poveste.

Dumitru Iliescu mai precizează că actuala lege de organizare şi funcţionare a Serviciului de Protecţie şi Pază prevede LIMITAREA, CA DURATĂ , a mandatului directorului si adjuncţilor, iar numirea acestora se poate face cu avizul obligatoriu al prim-ministrului şi al preşedinţilor celor două camere.

”Acest mod de numire implica automat acordul primului-ministru si miniştrilor din CSAT, având în vedere faptul că hotărârile se iau cu unanimitate de voturi. Directorul SPP poate fi numit şi de preşedintele Romaniei, la propunerea şefului executivului.”

Concluzia fostului director al SPP este că în scandalul Dragnea – Guvern – SPP, ”nu avem de a face cu o situaţie generată de o acţiune ce excede cadrului legal din partea SPP, ci de o diversiune prin care se abate atenţia de la fărădelegile celor din statul paralel şi de redirecţionare a oprobiului public către o altă instituţie. ”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ