Traian Băsescu la întâlnirea cu Prinţul Charles: În curând o să aveţi un sat în România

| 03 iun, 2013

La ora 14.00 a avut loc întâlnirea dintre Alteţa Sa Regală, Prinţul Charles şi premierul Victor Ponta, iar la ora 15.00 prinţul de Wales l-a vizitat la Cotroceni pe preşedintele Traian Băsescu,  potrivit unui anunţ făcut de Preşedinţie.

UPDATE 15:15 Preşedintele Traian Băsescu l-a întâmpinat, luni, pe prinţul Charles, la Palatul Cotroceni, prilej cu care a făcut referire la casele pe care moştenitorul coroanei britanice le-a cumpărat în ţara noastră.

"Bine aţi revenit în România. După cum am înţeles, v-aţi mai luat o casă", a spus preşedintele, când l-a întâmpinat pe prinţul Charles.

Moştenitorul coroanei britanice a precizat că nu şi-a luat acum o casă, iar preşedintele Băsescu a replicat: "Nu acum, dar o să aveţi un sat, în curând".

Şeful statului român şi prinţul de Wales au convorbiri cu participarea membrilor celor două delegaţii.

Prinţul Charles al Marii Britanii, care se află în aceste zile într-o vizită privată în ţara noastră, a mai achiziţionat o casă în localitatea covăsneană Valea Zălanului, unde deţine trei proprietăţi.

Primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, a declarat că este vorba despre o casă mică, cu două camere şi o bucătărie, aflată în vecinătatea celorlalte trei foarte vechi, cumpărate anii trecuţi, care au fost complet renovate şi salvate astfel de la distrugere.

De asemenea, sunt programate convorbiri cu participarea membrilor celor două delegaţii.

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei Marii Britanii, a sosit în România joi, la Târgu Mureş şi s-a deplasat la Micloşoara, în Covasna.

El a înnoptat, vineri, la una dintre proprietăţile lui din Valea Zălanului, din comuna Malnaş, judeţul Covasna.

Prinţul Charles are patru case în satul covăsnean Valea Zălanului, ultima cumpărată în primăvara acestui an, potrivit primarului din comuna Malnaş, Kasleder Jozsef.

Moştenitorul coroanei Marii Britanii a fost în Transilvania de mai multe ori, în ultimii ani, în vizite private, în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

Ultima vizită a Prinţului Charles în România a avut loc în iunie anul trecut, când a mers în localităţile Apold, Daia şi Saschiz. La Saschiz, moştenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume - fructe, iar în localitatea Daia a vizitat o plantaţie de flori a unei fundaţii specializate în biodiversitate.

Tot atunci, Prinţul Charles a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ